Fitbit har nu presenterat sin första produkt efter att företaget köpts av Google, det lyxiga aktivietsarmbandet Luxe.

Luxe beskrivs som det tunnaste aktivitetsarmbandet någonsin och ska enligt Fitbit själva också vara den bekvämaste att sova med. Aktivitetsarmbandet har ett stålfodral som enligt Fitbit är tillverkad med samma process som används för smycken. Luxe saknar helt knappar och styrs genom en oled touchskärm i färg. Armbandet ingen egen GPS utan kopplas till en mobil för detta. Batteriet ska räcka i hela fem dagar på en laddning.

Utöver att mäta din hjärtaktivitet har Fitbit Luxe också ett nytt verktyg för att beräkna hur stressmottaglig du är baserat på din aktivitetsnivå, ditt sömnschema, hjärtrytm, med mera. Stressmätningsverktyget kommer även släppas till Fitbits andra produkter. Någon gång efter lanseringen kommer Fitbit Luxe också kunna användas för att mäta syremättnaden i blodet, rapporterar The Verge.

Fitbit Lux går att förhandsbeställa nu men än så länge finns inget släppdatum mer än någon gång under våren. Pris ligger på 1599 kronor. Aktivitesarmbandet fungerar med både Android och IOS. I priset inkluderas sex månaders Fitbit Premium som annars kostar 99 kronor i månaden. I samma veva har Fitbit också släppt ett nytt mindfullness och wellness-program för Premium-användare, skapat av Deepak Chopra, som innehåller över 30 ljud och video-sessioner.

Läs också: Vi testar Skagen Jorn - ett vanligt ur möter smartklocka