Sedan tidigare medddelade Sony att de skulle stänga ner Playstation Stores köpfunktionalitet för Playstation 3 den 2 juli och PS Vita den 27 augusti. Ett beslut som väckte kritik och förvirring bland flera spelare. Nu skriver Sony på sin blogg att de ändrat sig och tar tillbaka beslutet att stänga av köpfunktionaliteten.

Läs också: Sony borde värna mer om Playstation och dess arv

"Det är tydligt att vi fattade fel beslut här;" skriver Sony-chefen Jim Ryan och fortsätter:

"När vi först kom fram till beslutet att avsluta köpfunktionaliteten för PS3 och PS Vita så berodde det på en rad faktorer, inkluderat utmaningar gällande kommersiellt stöd för äldre enheter och möjligheten att fokusera mer resurser på nyare enheter där majoriteten av spelarna är. Vi ser nu att många av er är väldigt passionerna gällande att ha möjligheten att fortsätta köpa klassiska spel på PS3 och PS Vita för den överskådliga framtiden, så jag är glad att vi lyckats hitta en lösning för att fortsätta likt tidigare."

Playstation Stores köpfunktion till Playstation 3 och PS Vita kommer därmed fortsätta existera likt tidigare och på obestämd tid. Den äldre PSP-konsolens köpfunktion via Playstation Store kommer däremot fortfarande att stängas ner 2 juli 2021 likt tidigare planerat.