Sätt färg på tillvaron

Spruta

Har du en vägg vars färger känns en smula utdaterade? Eller kanske hyllor som du vill måla om? Då behöver du nog en färgspruta. Precis som det låter behöver du aldrig mer oroa dig för att trötta ut dina armar efter långa sessioner med rollers och penslar. Ladda bara in valfri färg i behållaren, ställ in den exakta justeringen efter egen smak och sedan är det bara att spruta på.

Kostar 1 199 hos Byggmax

En multifunktionell borr

makita borr

Oavsett om du bara tänkt fixa till en list eller behöver dra ut skruvar kommer du att behöva ett bra hjälpmedel för ändamålet. Makitas skruvdragare och tillika borr är en kraftfull, batteridriven enhet som är riktigt bra att ha till hands för alla tillfällen. Pluspoäng för den snåla strömförbrukningen.

Kostar 3 494 kronor hos Beijer

Varde arbetsro

Kåpor

Ett annat viktigt tillbehör för alla typer av bullriga arbeten är hörselskyddet. Denna hörselkåpa från Zekler skyddar dig från allt buller som klassas som nivå 2. En mer påtaglig egenskap är att kåpan även har inbyggd fm-radio samt möjlighet att koppla till andra ljudkällor via aux.

Kostar 799 kronor hos Byggmax

En magisk låda för alla tillfällen

Låda

Är du kanske en total nybörjare inom det här med hemmafix? Saknar du vissa tillbehör? Med Boschs verktygspaket får du allt du kan tänkas behöva för sommarens stora renovering – fem kraftfulla maskiner som är alla batteridrivna och lämpliga för diverse ändamål. Givetvis ingår även batterier och laddare, samt en praktisk förvaringsväska.

Kostar från 7 995 kronor på Prisjakt.se

Liten box för mindre jobb

liten box

Ibland finns det även småjobb som inte kräver en renodlad maskin för att åtgärdas. Då behöver du med all säkerhet ett verktygssett. Detta från Makita består av hela 227 olika delar – med andra ord en hel del vrid och drag för pengarna.

Kostar 1 390 kronor hos Cdon

Uppmuntra hårt arbete

personlig hammare

Letar du efter den perfekta gåvan för en DIY-person (do it yourself)? Varför inte överraska denne med en personlig hammare? Låt pränta in vederbörandes namn, eller kanske en trevlig hälsning. Eller varför inte köpa en till dig själv, med ditt eget namn inpräntat.

Kostar 229 kronor hos Cdon

Glöm inte skydd!

Handskar

Det är alltid bäst att ta det säkra före det osäkra. Glöm därför inte att alltid ha ett par skyddshandskar hemma. Dessa finns i olika utföranden beroende på hemmafix, men en allroundvariant som denna borde nog göra susen. Handsken har riktigt bra greppförmåga och står bra emot båda vatten och olja.

Kostar 289 kronor hos Beijer

Avsluta med storstädning

dammsugare

När arbetsdagen är slut vill vi helst av allt bara sopa undan allting och ta det lugnt. Med en grovdammsugare kan du suga upp allt från överblivna sågspån och slipdamm till lort och vatten. En grovdammsugare klarar med andra ord allt som en vanlig inte kan. Och om du väl ska ta steget till att bli en hemmafixare kommer du att behöva något som städar undan resterna helt utan problem.

Kostar 849 kronor hos Byggmax

Black & Decker HVLP400 Pris vid test: 955 kr.

Bästa pris just nu: 936 kr