Sedan Epic lanserade sin datorspelsbutik Epic Games Store i slutet av 2018 har företaget lockat användare genom att dela ut gratisspel. Varje vecka kan spelare logga in och hitta ett eller ett par nya spel.

Det är självklart att Epic betalar utvecklarna bakom spelen för detta, men hur mycket har tidigare varit okänt. Nu rapporterar Polygon att en lista över spelen som delades ut mellan december 2018 och september 2019 har läckt från rättegången mellan Epic och Apple, upptäckt av Simon Carless.

På listan visas hur många som skaffade spelen medan de var gratis, hur mycket Epic betalade för varje titel, hur många nya konton varje spel stod för, och hur mycket varje nytt konto kostade (det vill säga totalkostnaden delat med antalet nya konton).

Det allra första spelet som gavs bort var Subnautica, som lockade över 4,6 miljoner användare varav drygt 800 000 skaffade konto i butiken för att få del av spelet. Med en kostnad av 1,4 miljoner dollar blir det 1,74 dollar per ny användare. Av de spel som är med på listan var Batman Arkham det dyraste för Epic, 1,5 dollar. Lägsta kostnaden per ny användare hade Super Meat Boy som lockade 97 042 nya kunder till en kostnad av 50 000 dollar.

Listan inkluderar inte några av de storspel Epic senare har gett bort i kampanjen, som Grand Theft Auto 5 och Civilization 6.