En fest utan ordentligt hög musik är som dag utan natt. Det liksom fungerar inte. Men du vill inte släpa ut din 5.1-stereo på tomten och din batteridrivna bluetooth-högtalare, inköpt under ett påskmustrus på Ullared, duger inte (och har heller aldrig gjort det till något annat). Vad du behöver är en rejäl partyhögtalare. Här är högtalarna som fixar festen!


Från vinylspelarkungen

Lenco

Ni som har några år på nacken känner säkert igen namnet. Lenco gjorde riktigt schyssta grammofonspelare, som det käckt hette. Med sin PMX-350 PA Speaker / DJ Mixer kliver de in bluetooth-högtalarnas värld. Anslut din smartphone eller surfplatta via bluetooth och börja sedan att poppa till musik från din favoritapp.

Topppanelen på Lenco PMX-350 ser ut som en mix-konsol. Välja olika effekter och ge dina spår lite extra. Inbyggd led-belysningen skapar ljusshower som du kan projicera mot taket. Det går även att spela upp musik direkt från ett usb-minne eller aux-ingången.

Av för oss okända anledningar kan du även ansluta en elgitarr för att ”roa festdeltagarna”. Vi är dock skeptiska till att en elgitarr, i händerna på en småberusad person sent på natten, kan räknas som underhållning.

Kostar 3 996 kronor hos Proshop

Karaokepower

Partyhögtalare

Med JBL Partybox 100 får du kraftfullt ljud från välrenommerade JBL. Spela upp musik via bluetooth, usb-minne eller kabel. Anslut en mikrofon och förstör all feststämning genom att ge dig i kast med en karaokeversion av Anna Books Samba Sambero eller genom att koppla in en gitarr. Eller varför inte bara spela bra musik?

Med en batteritid på upp till 12 timmar kan ni festa hela natten lång. Partybox 100 har en max uteffekt på 160 watt och levererar dessutom ljuseffekter. Om du vill ha en ännu större ljudupplevelse kan du ansluta upp till två andra kompatibla partyhögtalare via bluetooth.

Kostar 2799 kronor hos Billig Teknik

Mer är bättre

Partyhögtalare

Känner du att JBL Partybox 100 är i klenaste laget ska du istället kika på JBL Partybox 300. Mer watt, mer ljud och ännu mer batteri (upp till 18 timmar). Givetvis kan du koppla in mikrofon och gitarr i den också. Går även att ansluta till din bils 12 volts dc-ingång. Det finns även en inbyggd ljusshow för alla sinnesstämningar. Dansa till hög volym och sköna ljusmönster samtidigt som du festar bort din pandemi-blues.

Kostar 3 897 kronor hos Media Markt


Jättemycket mer

Partyhögtalare

Som namnet försiktigt antyder är JBL Partybox 1000 storebror till JBL Partybox 100 och 300. Det innebär fler funktioner. Förutom inbyggd ljusshow får du även ett handrörelsearmband som du kan ändra ljusshowen med. Den har dessutom en DJ Pad, en led-upplyst ”skivtallrik” som låter dig ta festen till nya höjder, spela trummor, gitarr eller piano och spela in samtidigt. Hur ett trumsolo tar festen till nya höjder begriper vi inte, men nu kan du i alla fall göra det. Givetvis finns även karaokefunktion.

Koppla in din dator, surfplatta, mobil via bluetooth eller koppla in ett usb-minne för spela musik. Med usb-porten kan du ladda andra usb-enheter direkt från högtalaren. Ett handtag och dolda hjul gör det även enkelt att transportera JBL Partybox 1000. Observera att den här rackaren inte går på batteri.

Kostar 7 990 kronor hos Media Markt


Blåljus från Blaupunkt

Partyhögtalare

Vi fortsätter vårt svep och hamnar hos partyhögtalaren Blaupunkt PS 1000. Anslut din telefon via bluetooth till 2 x 30 rms watt och låt musiken börja dunka. Inbyggt batteri, aux-in, fm-radio, usb, samt möjlighet till karaokesång levereras i en svart högtalare med blinkande lampor. En extra basfunktion sätter fart på musiken och förhoppningsvis festen. Batteriet är på 4 000 mAh och bör hålla igång tills den sista personen lämnar partyt.

Kostar 1 687 kronor hos Amazon Sverige

Gestikulera mera

Partyhögtalare

Från Sony kommer den kraftfulla högtalaren Sony MHCV83D.CEL, som utlovar 360° ljud, partyljuseffekter samt geststyrning. Huruvida festdeltagares rörelser påverkar musiken törs vi inte säga, men det låter roligt. Kan i princip spela alla format du kan tänka dig, samt har stöd för bluetooth. Två mikrofonanslutningar, varav en lämplig för att ansluta en gitarr. Med Omnidirectional Party och Speaker Light kan du lysa upp festen från golv till tak.

Upp till 50 högtalare kan anslutas via funktionen Party Chain. Innan du gör det rekommenderar vi att du förlägger festen långt utanför bebyggelse. Och du behöver ström då den här saknar batteri.

Kostar 6 378 kronor hos Amazon Sverige

Bombastiskt ljud

Partyhögtalare

Panasonic SC-TMAX40 har något som kallas Airquake Bass, ett namn som vi verkligen gillar, och sammanlagt sex högtalare som borgar för att musiken gör sig hörd på festen. Upp till tre enheter kan vara anslutna samtidigt via bluetooth. Ljuseffekter utlovas också. Utöver det spelar den cd-skivor och kan dessutom spela upp musik direkt från ett usb-minne. Panasonic SC-TMAX40 kräver trådad strömförsörjning.

Kostar 4 694 kronor hos Amazon Sverige

Poppa med Mr Andersson

Partyhögtalare

Om du vill att musiken ska stå i centrum, tillsammans med blinkande ljus, då kan Andersson PYB-6100 vara för dig. Du får ett klart och kraftfullt ljud med två högtalare där varje högtalare har fyra separata högtalarelement. Streama din musik via bluetooth eller koppla in en enhet via 3,5 millimetersingången. Högtalaren väger 17,3 kilo och flyttas lätt runt med inbyggda hjul. Femton olika lägen av pulserande ljus som blinkar i takt med musiken gör dansen roligare.

Kostar 2 990 kronor hos Netonnet


Rullbart ljud

Partyhögtalare

Andersson PYB-5500 är med sin portabla design och uppladdningsbara batteri ett solklart val för utomhusfesten. Du får kraftfullt ljud med pumpande bas samt anpassningsbara ljuseffekter. Högtalaren är portabel med sina två hjul, handtag och låga vikt på endast 12,9 kg.

Genom att vrida på belysningsreglaget kan du välja hur du vill att led-belysningen ska projiceras. Streama via bluetooth eller anslut ett usb-minne med musik. Och ja, den kan dubblera som karaokespelare.

Kostar 990 kronor hos Netonnet

För hemmafestivalen

Partyhögtalare

Soundboks (Gen. 3) är en batteridriven bluetooth-högtalare med tillräcklig kräm för att välta kvarteret och dela din mittbena likt Moses delade Röda Havet. Inte nog med det, batteriet räcker upp till 40 timmar. Det är dessutom utbytbart, men då måste du köpa till ett extra batteri. Den går dessutom att koppla ihop trådlöst med andra Soundboks. Högtalaren klarar både regn, snö, värme och kyla. Konstruktionen i plywood och metall gör att den tål stryk. Som sagt, det här är grejer som tål det mesta och som därför kostar extra.

Kostar 9 198 kronor hos Hi-fi Klubben