Läs även: Gimbals som stabiliserar mobilen när du filmar


En flexibel liten rackare

Linocell

Nej, din mobil har inte fått tre ben och vaknat till liv. Men det är lätt hänt att tro det. Det här trebensstativet är tillverkat av riktigt flexibelt material. Därmed kan du placera din mobiltelefon på de mest oåtkomliga ställena i jakten på den perfekta bilden.

Kostar 149 kronor hos Kjell & Company

Istället för en gps-enhet

Mobilhållareförbil

Trött på att behöva äga en separat gps som jämt och ständigt behöver laddas och uppdateras? Använd din egen mobil istället, med hjälp av denna magnetiska mobilhållare som fästes på bilens fläktgaller. Nu undrar vän av ordning hur vi ska fästa vår mobil, och för det ändamålet ingår två magneter. Dessa fäster du innanför eller utanpå skalet, beroende på mobilens vikt.

Kostar 50 kronor hos Kjell & Company

Bli nästa stora vloggare          

Inbyggd lampa

Nu kan du slå två flugor i en smäll och vlogga som aldrig förr. Det här stativet med inbyggd selfie-lampa är nämligen allt du behöver för att bli nästa Youtube-stjärna. Utöver en hel del karisma och unikt innehåll, vill säga. Lampan är en så kallad ”light ring” och har tre olika ljuslägen du kan ställa in efter eget behag.

Kostar 299 kronor hos Coolstuff

Vanlig tripod för vanliga tagningar

Tripod

Kompakt, justerbar och tillverkad av aluminium. Ibland behövs inte mer än så. Detta till synes helt vanliga stativ klarar det mest nödvändiga, alltså att hålla upp din mobil. Eller för all del även din vanliga kamera, om du skruvar loss mobilhållaren.

Kostar 129 kronor hos Cdon

Ta kontroll över ditt fotande

Medfjärrkontroll

Det här kamerastativet delar många likheter med föregående modell, med ett stort undantag. Den här modellen ger dig nämligen tillgång till en fjärrutlösare. Säg adjö till att be förbipasserande personer om hjälp och ta själv kontroll över dina bilder. Fungerar med både IOS och Android-enheter.

Kostar 259 kronor hos Cdon

Ett proffsigare alternativ

Proffsig

För mer avancerade filmklipp, eller stabila panoramabilder, behöver du ett ordentligt stativ med videohuvud. Med det här paketet får du riktigt bra stabilitet. Dessutom ingår också en fjärrutlösare som klarar av ett avstånd på upp mot 10 meter.

Kostar 449 kronor hos Iphonebutiken

Ormen

Ormen

Du behöver inte vara en ormtjusare typ för att uppskatta det här minst sagt udda stativet. Med ”snake”-stativet kan du fästa din mobiltelefon på de mest otippade ställen. Varför inte testa en gren eller en stång? Eller cykelstyret? Ormen är dessutom utrustad med sugproppar, vilket gör den extra stabil på vissa ytor.

Kostar 285 kronor hos Smarta Saker

Stilrent alternativ

Stilren

Det här mer stilrena stativet är designat för skrivbordsmiljöer och inte för utomhusbruk. Fungerar minst lika bra med surfplattor och är även utrustad med silikonyta. Därmed minskar risken att din telefon eller platta glider ur.

Kostar 294 kronor hos Smarta Saker