Tidigare i år uppdaterade Whatsapp sina användarvillkor, och fick mycket kritik för både själva reglerna och hur införandet av dem hanterades.

Användare fick först meddelanden om att de kommer bli tvungna att godkänna det nya avtalet för att fortsätta använda Whatsapp, men när många användare slutade använda appen backade företaget och sköt upp införandet av villkoren.

Nyligen meddelade Whatsapp att det inte kommer bli något uttryckligt tvång på att godkänna avtalet, men när företaget nu avslöjar vad som händer för de som inte godkänner det blir det tydligt att appen kommer bli mer eller mindre oanvändbar, rapporterar GSM Arena.

Användare som inte godkänner det uppdaterade avtalet kommer under några veckor få påminnelser då och då om det. Därefter kommer de flesta funktioner i appen stängas av och istället visas ett konstant meddelande om att du behöver godkänna avtalet för att aktivera alla funktioner.

Det enda du kommer kunna göra om du inte godkänner avtalet är att läsa och svara på inkommande meddelanden samt ta emot inkommande röst- och videosamtal. Du kan inte se chattlistan eller själv ringa några samtal.