När Lego lanserades stod det 1932 i kalendern och klossarna var tillverkade av trä. Snabbspola till 1958 och Lego som vi känner det lanserades. Bitarna som tillverkades det året är kompatibla med dagens Lego. Sedan dess har Lego varit en stapelvara i varje hem där det har funnits barn.

Som tur är har Lego fortsatt att utvecklas och numera finns det mängder av coola Lego-byggsatser för vuxna. Här är sju supersköna Lego-satser för regniga dagar. Kom bara ihåg att det här är Lego för vuxna, med små detaljer som inte är lämpliga för barn som stoppar allt i munnen. Men du kan definitivt bygga tillsammans med dina barn. Bättre bonding finns knappt.

Darth Lego

Darth Vader Lego

Pryd hyllan där hemma med Sithlordernas mörka herre Darth Vader. Darth Vaders hjälm är i kompakt storlek och har ett visningsställ med namnskylt (om nu någon inte vet vem han är…). Den här utgåvan är designad för vuxna. En fantastisk gåva till dig själv eller någon annan som gillar kreativa utmaningar.

Kostar 691 kronor hos Proshop


R2Lego

Star Wars Lego

Favoritroboten från originalfilmen finns nu att knåpa ihop medelst danska byggbitar. Väl färdigbyggd har du en R2D2 som garanterat kommer att dra avundsjuka blickar till sig när du bjuder hem vänner. Måtten är 58,2 x 10,3 x 37,8 centimeter och den väger 2,55 Kilo.

Kostar 6 491 kronor hos Amazon Sverige


LamboLego

Lamborghini Lego

För dig som verkligen gillar att pilla med Lego. Lamborghini Sián FKP 37 är i skala 1:8 och är fullspäckad med autentiska detaljer. Faktum är att den här byggsatsen möjliggjordes genom ett nära samarbete med Lamborghinis designers och ingenjörer. Över 3 600 delar lär hålla dig sysselsatt genom de längsta lågtrycken som passerar oss.

Kostar 2 899 kronor hos Proshop


Tidernas gräv

Grävmaskin Lego

Den här grävmaskin är en otroligt noggrann version av grävmaskinen Liebherr R 9800. Hur noggrann? Jo, de kunde styra den faktiska grävmaskinen med samma kontroll som du styr Lego-versionen med. 4 108 delar, Lego-app, två avancerade smarthubbar med sju motorer borgar för timmar av kreativ förströelse. När du är klar har en grävmaskin som är 39 centimer hög, 65 centimer lång och 27 centimer bred.

Från 3 331 kronor på Prisjakt


A-Wing Starfighter

Star Wars Lego

Nu kan du bygga det pilspetsformade skeppet A-wing Starfighter från Star Wars: Jedins återkomst. Rörliga laserkanonerna, detaljerad cockpit med avtagbart tak och justerbart ställ kommer att väcka avundsjuka hos alla Star Wars-fantaster du känner. Modellen innehåller ett ställ, en informationsskylt och en minifigur i form av en A-wing-pilot. 1 674 delar ger dig en modell som är 14 centimeter hög och 42 centimeter lång.

Från 1 894 kronor på Prisjakt


Ninlego

Nintendo Lego

Återskapa det klassiska Super Mario Bros-spelet med det här coola Nintendo Entertainment Systemet i Lego. Placera spelkassetten i den klossbyggda konsolen. Vrid ratten på retro-tv:n och en 8-bitars Mario kommer att röra sig över ”skärmen”. Den här har fullt med realistiska detaljer, inklusive ett öppningsbart fack med låsfunktion för spelkassetten och en handkontroll med kabel och kontakt. Med konsolen följer en byggbar retro-tv och en platt 8-bitars Mario figur på den rullande skärmen. Med 2 646 delar kan du spendera en liten evighet på att knåpa ihop den här byggsatsen.

Från 2 194 kronor på Prisjakt


I want to hold your Lego

Lego

Vad sägs om att hänga upp ditt Lego på väggen? Det är precis tanken med de här byggsatserna. En replik av Andy Warhols berömda porträtt av Marilyn Monroe eller Ett porträtt av The Beatles eller varför inte en Marvel-hjälte i form av Ironman?

Beroende på motiv, från 849 kronor på Prisjakt