Testad produkt: Ring Video Doorbell 4
Pris: 2 200 kronor hos Amazon Sverige

Ring fortsätter att trycka ut videoringklockor på marknaden och Ring Video Doorbell 4 är den tredje vi testar på kort tid (nyligen testades Ring Video Doorbell Pro 2 och Ring Video Doorbell Wired).

Betyg 4 av 5

Omdöme

Ring Video Doorbell 4 har visserligen få nyheter jämfört med föregångaren från fjolåret, men det är en lättinstallerad, lättanvänd och mycket bra videoringklocka som är helt sladdlös. Har du redan Ring Video Doorbell 3 är det knappast värt att uppdatera, men för dig som är förstagångsköpare är detta ett mycket bra val!

Positivt

  • Lättanvänd
  • Bra bildkvalitet
  • Funktionsrik
  • Helt sladdlös

Negativt

  • Få riktiga nyheter
  • Abonnemang krävs för utökade funktioner
Ett problem med en sådan hög utgivningstakt är att varje ny videoringklocka har få nyheter och Ring Video Doorbell 4 är tyvärr inget undantag. Att uppdatera från fjolårets modell Ring Video Doorbell 3 är knappast nödvändigt, men för dig som ännu inte skaffat någon videoringklocka är Ring Video Doorbell 4 ett klart bra alternativ.

Helt sladdlös

Till skillnad från Ring Video Doorbell Pro 2 och Ring Video Doorbell Wired är Ring Video Doorbell 4 helt sladdlös. Strömförsörjningen sker istället via ett uppladdningsbart batteri. Det går dock att ansluta till befintliga ledningar eller till en strömadapter för dig som så önskar.

Detta gör förstås Ring Video Doorbell 4 mer lättplacerad än syskonen och det enda du behöver tänka på är egentligen att wifi-täckningen ska vara bra nog där du placerar videoringklockan. Vi hade dock inte problem med uppkopplingen under vårt test, inte ens då det var längre avstånd och tjocka väggar mellan routern och Ring Video Doorbell 4.

Tack vare trådlösheten är installationen smidig och det enda som behövs är ett minimalt borrande. Även att lägga till Ring Video Doorbell 4 i appen och konfigurera den är snabbt och enkelt gjort.

Ring Video Doorbell 4 är sedan extremt lätt att använda, vare sig det handlar om att ställa in rörelsezoner, rörelsekänslighet, titta på inspelade videoklipp eller svara när någon trycker på knappen på ringklockan.

Funktionsrikedomen är stor, men som vanligt när det gäller Ring (och de flesta andra av konkurrenterna) krävs det ett betalabonnemang för att till fullo kunna dra nytta av kameran och utnyttja alla funktioner som finns tillgängliga.

Har du Ring Video Doorbell 4 som enda Ring-produkt kostar det 30 kronor per månad. Har du flera Ring-produkter kan du istället välja ett Plus-abonnemang för 100 kronor per månad. Då ingår ett obegränsat antal enheter.

Ring Video Doorbell 4
Ring Video Doorbell 4 i dagsljus…
Ring Video Doorbell 4
…i lampljus…
Ring Video Doorbell 4
…och i mörker.

Liten skillnad mot föregångare

Som vanligt för Rings kameror är både bild- och ljudkvaliteten utmärkt hos Ring Video Doorbell 4. Detta gäller såväl i dagsljus, som i lampljus och mörker.

Det är heller inga problem med tappad kontakt med nätverket och responsen från Ring Video Doorbell 4 är snabb både när det gäller upptäckt rörelse och när någon ringer på dörren.

Så vad är då egentligen skillnaden mot fjolårsmodellen Ring Video Doorbell 3? Tja, den är faktiskt ganska minimal. Den enda egentliga nyheten i Ring Video Doorbell 4 är den uppdaterade Pre-Roll funktionen.

Denna visar fyra sekunders förhandsvisning i färg av vad som hände precis innan rörelsedetektorn aktiverades och den ”riktiga” inspelningen startade. Denna funktion är förstås smart och användningsbar, men av batterispararskäl är videokvaliteten för dessa fyrasekundersklipp tyvärr sämre samt utan ljud.

Att investera i en Ring Video Doorbell 4, om du redan har en Ring Video Doorbell 3, är knappast nödvändigt, men det är värt de extra 200 kronor Ring Video Doorbell 4 kostar jämfört med Ring Video Doorbell 3 (2 000 kronor mot 1 800 kronor).

Specifikationer

M3 rekommenderar

Produkt: Ring Video Doorbell 4
Testad: Maj 2021
Tillverkare/kontakt: Ring, ring.com
Anslutningar: Wifi
Systemkrav: Smartphone med IOS eller Android
Upplösning: 1080p (1 920 x 1 080 bildpunkter)
Bildvinkel: 160 grader diagonalt
Ljud: Mikrofon och högtalare
Rörelsesensor: Ja
Rörelsezoner: Ja
Lagring: Molnlagring (abonnemang krävs)
Abonnemangskostnad: Från 30 kronor per månad
Mått: 11,4 x 4,9 x 2,2 centimeter
Färger utbytbar platta: Silver medföljer, totalt finns 16 olika färger
Övrigt: Stöd för Amazon Alexa
Cirkapris: 2 200 kronor hos Amazon Sverige

Betyg: 4 av 5