>> Här hittar du bästa skräckisarna (och andra guldkorn) på Netflix, Viaplay, och C more


Skräckfilmer översikt

The Others

The Others

Grace bor tillsammans med sina två barn som båda är otroligt känsliga för solljus i ett stort gammalt hus som gått i arv i släkten. När de anställer tre tjänstefolk för att hjälpa till med hushållssysslor börjar plötsligt mysiska saker ske i hemmet och Grace blir övertygad om att huset är hemsökt. En riktigt bra rysare med Nicole Kidman i huvudrollen och med en twist som absolut inte får spoilas!

Genre: Skräck, thriller, rysare
Betyg IMDB: 7,6

Se The Others på HBO Nordic här!


Only Lovers Left Alive

Only Lovers Left Alive

Det här kanske inte är en regelrätt skräckfilm, men den innehåller en av våra favoritmonster: Vampyrer! Adam och Eves romans har hållit genom århundraden, och efter en tid i från varandra sluter de här upp igen. Men hur roligt är det egentligen att vara en odödlig vampyr när man redan har sett allt och det blir allt svårare att få tag på blod som inte är förorenat? Dessutom är Eves flyktiga syster Ava ett konstant orosmoment. En lite annorlunda vampyrfilm där vi där dessa annars läskiga, blodsugande monstren får visa sin mjukare sida.

Genre: Drama
Betyg IMDB: 7,3

Se Only Lovers Left Alive på HBO Nordic här


Outsider

The Outsider

Baserad på Stephen Kings roman med samma namn. The Outsider utspelar sig i Georgia där en elvaårig pojke hittas mördad under mystiska omständigheter. Mannen som misstänks för dådet har dock ett vattentätt alibi. Vad är det egentligen för mystisk kraft som härjar i staden? Och vem är den mystiska varelsen som smyger omkring i området?

Genre: Skräck
Betyg IMDB: 8,6

Se The Outsider på HBO här!


Castle Rock

Castle Rock

Stephen King-fans se hit! I den här serien samlas flera av succéförfattarens alster i en och samma stad. I staden Castle Rock hittas en försvunnen pojke på isen 1991. 27 år börjar mystiska företeelser dyka upp när fängelset Shawshank öppnar upp en sedan länge nerlagd flygel. Första och andra säsongen finns tillgänglig i sin helhet på HBO Nordic.

Genre: Skräck
Betyg: 7,7

Se Castle Rock på HBO Nordic här


Låt den rätte komma in

Låt den rätte komma in

Någonting så ovanligt som en svensk skräckfilm – och bra dessutom! I Tomas Alfredsons filmatisering av John Ajvide Lindqvists succéroman får vi följa Oskar i 80-talets Blackeberg. När Eli flyttar in i lägenheten bredvid börjar en vänskap spira. Föga anar han att Eli är allt annat än en vanlig flicka.

Genre: Thriller/Rysare
Betyg IMDB: 7,9

Se Låt den rätte komma in på HBO Nordic här


Insidious

En klassisk skräckfilm som innehåller allt en riktig rysare ska göra: En familj som flyttar in i ett nytt hus, mysiska röster, besatta barn, läskiga tanter och gubbar och såklart en demon. Filmen blev en sån succé att den numera fått flera uppföljare.

Genre: Skräck
Betyg IMDB: 6,8

Se Insidious på HBO Nordic här