Teknikjätten Sony har startat en Indiegogo-kampanj. Det hör inte till vanligheterna, men det gör inte heller produkten kampanjen ska finansiera.

Motion Sonic är ett armband som du kopplar till en Iphone som i sin tur är ansluten till ett ljudgränssnitt. Du programmerar armbandet med en app från Sony, och kan sedan styra hur ljudet som kommer ur gränssnittet ska låta. Det fungerar alltså lite som en effektpedal, men eftersom du bär armbandet är det dina handrörelser som styr musiken.

Armbandet kan bland annat känna av om du vrider på handen, skakar den eller lyfter och sänker armen. Tillsammans med instrument som gitarr och keyboard kan det ersätta olika pedaler och annat. Med en mikrofon kan du styra eko och fördröjning på rösten.

Indiegogo-kampanjen riktar sig bara till kunder i Japan och USA eftersom utvecklarna bara har bemödat sig att få den godkänd där, och appen är till att börja med enbart för IOS. I skrivande stund har bara 11 personer investerat så det är långt kvar till Sonys mål på cirka 650 000 kronor.