Mmmmmm mjukglass

Glassmaskin

Mjukglass är löjligt gott. Med en Emerio Mjukglassmaskin kommer det bli lika löjligt enkelt att göra din egen mjukglass. Maskinen rymmer en liter och en sats blir klar på ungefär 25 minuter, förutsatt att du har kylda ingredienser. Om inspirationen tryter kan du bläddra i den medföljande receptboken.

Produkt: Emerio Waves SICM-106048
Pris: Kostar 539 kronor på Computersalg


Glasschefen

Glassmaskin

Med Nemox Glassmaskin Gelato Chef 2200 får du en maskin som kan laga upp till 1,5 liter glass på 20-25 minuter. En rejält visp håller ordning på proceduren genom att anpassa sig automatiskt till den aktuella konsistensen.

Produkt: Nemox Glassmaskin Gelato Chef 2200
Kostar 6 085 kronor hos Proshop

Fryser själv

Glassmaskin

Har du en Delonghi ICK 6000 i köket kan du göra en glassort varje dag. Ned med de basala ingredienser och tillsätt valfri smak. Behållaren rymmer 1,2 liter. En inbyggd kompressor gör att maskinen fryser på egen hand.

Delonghi ICK 6000
Kostar 2 689 kronor hos Whiteaway


Proffsigt

Glassmaskin

Om du öppnar plånboken på vid gavel kommer du att kunna ståta med en glassmaskin, som med dubbla vispar rör ihop 1,7 liter välsmakande och svalkande glass på mindre än 30 minuter. Maskinen är utrustad med en elektronisk kontrollpanel samt kan förvara glassen i behållaren upp till åtta timmar innan du antingen äter den eller stoppar in den i frysen.

Nemox Glassmaskin PRO 1700 UP I
Kostar 11 898 kronor hos Proshop

Från Heston

Glassmaskin

Den här glassmaskin från Sage är utvecklad i samarbete med kocken Heston Blumenthal och ger dig möjligheten att servera välsmakande glass i parti och minut. Tolv olika inställningar låter dig göra frozen yoghurt, sorbet eller vanliga glass på en timme. En smutt lcd-skärm gör det enkelt att välja in program, ställa in temperatur, tid och samtidigt se hur länge glassen har stått efter att den blivit färdig. Maskinen är utrustad med en smart pre-cool funktion, som kyler ned den till -30° grader när du börjar göra din glass, vilket ger ett bättre resultat.

Produkt: Sage Glassmaskin The Smart Scoop
Pris: Kostar 3 899 kronor hos Bagaren & Kocken

Det ljuva livet

Glassmaskin

Nemox Dolce Vita är en stilren glassmaskin från Italienska Nemox, som gladeligen lagar glass åt dig med stil. Du kan med lätthet göra glass åt 6-10 personer ( cirka 900 gram) på 20-30 minuter. Dolce Vita är utrustad med en skål i rostfritt stål, vilket gör den lätt att rengöra. Tack vare de dubbla väggarna hålls temperatur på -10 grader i upp till två timmar. Fixar glass, sorbet eller frozen yoghurt. Som bonus kan den även kyla ned drycker.

Produkt: Nemox Dolce Vita
Pris: Kostar 1 158 kronor hos Bagaren & Kocken

Termoelektrisk

Glassmaskin

Termoelektrisk innebär att det inte finns något behov av att förkyla råvarorna till glassen. Häll eller släpp valda ingredienser i maskinen och tryck på knappen. Efter 30 minuter kan du njuta av hemlagad glass. Eller varför inte en sorbet eller frozen yoghurt?

Maskinen är utrustad med två frysnivåer; hård eller mjuk. Tack vare detta kan du vara säker på att glassen får rätt konsistens. Den är lätt att rengöra och non-stick behållaren har en kapacitet på 0,7 liter. Recept samt spatel och måttkopp ingår.

Camry CR 4481
Pris: Kostar 994 kronor hos Computersalg