Philips Hue är ett av de mest populära ekosystemen för smart hembelysning. En del av såväl styrning som konfiguration sköts i den tillhörande appen, som i dag lanseras i sin fjärde generation. Direkt märkbart är det nya utseendet, med nya vyer som ska göra det lättare att hitta rätt i appen. Särskilt Hem-fliken har gjort lamporna mer snabbåtkomliga och det blir lättare att byta brygga om man har flera.

Prestandan uppges ha blivit bättre och appen ska överlag vara mer "snabbjobbad". Men förutom att det ska gå smidigare att ta sig runt i appen uppger Signify också att man vridit på lite reglage under huven för att Hue ska kommunicera snabbare med andra system. 

Philips Hue

Automatiseringar, det som tidigare kallades rutiner, har också setts över. Nu finns möjligheten att skapa mer avancerade händelsescheman för dina lampor. En slags geofencing-funktion är också tillagd, vilken ska säkerställa att inga andra personer är kvar i hemmet om du ställt in att lamporna ska släckas när du går ut.

För närmare information om alla mindre nyheter som tillkommit i Philips Hue-appen kan du besöka dess webbplats. Appen ska rulla ut i dag och du kan hämta den för Android respektive IOS.