Under Covid 19-pandemin har biograferna antingen varit stängda eller haft begränsad kapacitet, vilket har lett till att många filmbolag valt att släppa sina filmer online samtidigt. Itunes är en av plattformarna där användare har kunnat hyra filmer medan de fortfarande visas på bio, dock till ett högre pris än vanligt.

Läs också: Våra bästa filmer på Disney Plus

Disney har gjort detsamma med sina nya titlar på sin egen streamingtjänst Disney Plus under rubriken Premier Access. Här kan medlemmar betala en engångskostnad för att se filmer som går på biograferna.

Nu har Disney för första gången släppt en Premier Access-titel för svenska användare. Här är allt du behöver veta om Premier Access på Disney Plus:

Hur mycket kostar Premier Access?

För att komma åt filmer som lanserats med Premier Access räcker det inte att bara ha ett abonnemang på Disney Plus, du måste dessutom betala en engångssumma för varje film. Den titel som finns tillgänglig just nu, Cruella, kostar 249 kronor. När du betalat kan du streama filmen hur många gånger som helst, så länge du har ett Disney Plus-abonnemang.

Observera att alla Premier Access-titlar än så länge har blivit tillgängliga att streama fritt för abonnenter vid ett senare tillfälle, om du kan tänka dig att vänta några månader kommer du att kunna se filmen utan att betala den ytterligare kostnaden på Disney Plus.

Vilka filmer kan jag se?

Vi uppdaterar artikeln löpande med nya filmer som kommer att finnas tillgängliga att köpa med Premier Access på Disney Plus. Än så länge har alltså bara en film lanserats och ytterligare en titel är på väg.

Cruella

Cruella

Har du undrat hur Cruella de Vil blev den ondskefulla, hundhatande fienden vi känner henne som från filmen 101 Dalmatiner? Här får vi följa med hur Cruella som tonåring måste kämpa sig fram på Londons gator för att lyckas inom den stenhårda modebranschen. Cruella kommer finnas tillgänglig att streama för alla Disney Plus-användare utan extra konstad från och med 27 augusti.

Hyr Cruella för 249 kronor på Disney Plus Premier Access här

Black Widow

Black Widow (premiär 9 juli)

Äntligen, efter många uppskjutna lanseringsdatum, kommer vi att få se Natasha Romanovs i hennes alldeles egna film. Mycket om handlingen och när filmen utspelar sig är fortfarande okänt, men vi hopas få veta mer om vad som faktiskt försiggår i det så kallade röda rummet och om Nats tid i KGB, innan hon blev en Avenger. Black Widow kommer att finnas tillgänglig på Disney Plus Premier Access för 249 kronor den 9 juli.

Se trailern för Black Widow på Disney Plus här

Vill du behöver friska upp minnet och se om Avengers-filmerna innan du köper Black Widow? Här listar vi var du kan streama alla Marvel-filmer i ordning.

Vilka kommande Premier Access-filmer kan jag se fram emot?

I nuläget har Disney inte annonserat några andra filmer som kommer att lanseras som Premier Access för svenska användare, men det hindrar oss såklart inte från att spekulera. Äventyrsfilmen Jungle Cruise med Dwayne "The Rock" Johnson och Emily Blunt ska till exempel släppas som Premier Access till amerikanska användare den 30 juli. Utöver det har vi såklart alla annonserade kommande storfilmer inom Marvel- och Star Wars-universumet som Thor: Love and Thunder, som för närvarande är schemalagd att släppas den 6 maj 2022.

Missa inte: Filmer och serier vi ser fram emot på Disney Plus

Observera att inte alla kommande, nya filmer kommer att släppas som Premier Access på Disney Plus. Luca, Pixars nya film som släpps 18 juli, har till exempel inte annonserats som Premier Access utan verkar istället bli tillgänglig för alla abonnenter från start.