Testad produkt: Amazfit T-Rex Pro
Pris: 1 930 kronor hos Computer Salg

Det första intrycket av träningsklockan Amazfit T-Rex Pro är tyvärr inte särskilt positivt. Den är lätt och plastig och har inte någon särskilt hög kvalitetskänsla. Tvärtom känns den mest som en leksaksklocka för barn, något som förstärks av det töntiga namnet T-Rex Pro.

Skenet bedrar dock och under ytan visar sig Amazfit T-Rex Pro vara en riktigt bra och funktionsrik träningsklocka, om än med några små svagheter också.

Betyg 4 av 5

Omdöme

Amazfit T-Rex Pro är en stryktålig och funktionsrik träningsklocka med utmärkt batteritid. Den sitter lätt och bekvämt på handleden och även om den känns som en billig leksak håller den för riktigt tuffa förhållanden.

Positivt

  • Stryktålig
  • Utmärkt batteritid
  • Funktionsrik
  • Lättanvänd

Negativt

  • Känns plastig och billig
  • Ingen externa appar
  • Ingen mikrofon eller högtalare

Smidiga knappar

Amazfit T-Rex Pro är utrustad med en 1,3 tum stor pekskärm, men har även fyra rejäla knappar på sidorna för navigering/val i menyerna. Dessa knappar är mycket praktiska, då det ibland kan vara lite för pilligt att pricka rätt med fingrarna på pekskärmen under tränandet. Och förstås är de till stor hjälp vid vinteridrott då du har på dig ett par handskar.

Trots att den är relativt stor (4,8 centimeter i diameter) väger Amazfit T-Rex Pro, på gott och ont, bara 60 gram (med armbandet). Det bidrar till den plastiga leksakskänslan, men bidrar samtidigt till att den är lätt och skön att bära runt handleden. Vi bar den under vårt test dygnet runt utan några som helst problem. Faktum är att den satt så skönt att vi snart glömde bort att vi hade den på oss.

Den låga vikten och den tveksamma kvalitetskänslan till trots är Amazfit T-Rex Pro riktigt stryktålig. Den är testat för att uppfylla militärstandarden mil-std-810g. Exakt vad detta innebär är lite för utrymmeskrävande för att gå in på här (läs gärna på Wikipedia), men i korthet betyder det att den testats för att klara extrema tryck, temperaturer, väderlekar och miljöer.

Och trots att vi behandlade den mycket tufft under testet, genom att exempelvis smockade in den i diverse saker och tappa den i marken upprepade gånger, fick den inte en skråma. Vi hade också med den både i simbassängen och in i bastun utan problem.

Amazfit T-Rex Pro
En av de urtavlor som går att ladda ned.

100+ träningslägen

Funktionsmässigt imponerar Amazfit T-Rex Pro med över hundra tillgängliga träningslägen. Här finns också funktioner för att hålla koll på puls, blodsyrenivåer, antal steg och brända kalorier under dagen och mycket mer. Den hjälper dig också att hålla koll på sömnen om du behåller den på under natten.

Trots funktionsrikedomen är Amazfit T-Rex Pro lätt att använda. Menyerna är lättnavigerade vare sig du använder dig av pekskärmen eller knapparna och det går snabbt och smidigt att sätta igång ett träningspass. Tyvärr går det i skrivande stund inte att välja svenska som språk, men det är utlovat i en kommande uppdatering.
Funktionsrikedomen är dock i stort sett begränsad till tränande och mätande av hälsa. Precis som exempelvis Huawei Watch GT 2 är Amazfit T-Rex Pro ingen avancerad allround-smartklocka, utan fokus ligger på träning. Detta visar sig inte minst genom att det inte går att ladda ner andra appar än de redan installerande. Däremot går det att ladda ner fler urtavlor än de förinstallerade.

Amazfit T-Rex Pro saknar också såväl mikrofon som högtalare, att ta emot telefonsamtal via den går inte. Det går heller inte att svara på inkommande notiser, bara läsa dem.

Positivt är dock batteritiden. Beroende på användning kan du få ut upp till hela 18 dagars oavbrutet användande, vilket imponerar. Prislappen på knappa 2 000 kronor är också något positivt med tanke på vad du får för pengarna.

Specifikationer

M3 rekommenderar

Produkt: Amazfit T-Rex Pro
Testad: Juni 2021
Tillverkare/kontakt: Amazfit, amazfit.com
Anslutningar: Bluetooth 5.0 BLE
Systemkrav: Smartphone med IOS eller Android
Skärm: 1,3 tum rund amoled 360 x 360 bildpunkter
Mått: 4,8 x 4,8 x 1,4 centimeter
Vikt: 60 gram (med armband)
Batteritid: Upp till 18 dygn
Gps: Ja
Sensorer: PPG-pulsmätare, lufttryckssensor, accelerationssensor, ljussensor, 3-axis gyro samt geomagnetisk sensor (kompass)
Vattentålighet: 10 ATM
Färger: Svart, grå, blå
Cirkapris: 1 990 kronor
Pris: 1 930 kronor hos Computer Salg

Betyg: 4 av 5