Spelutvecklaren 343 Industries har nu visat upp det kostnadsfria flerspelarläget för kommande Halo Infinite. Detta blir första gången som ett Halo-spel erbjuder sitt flerspelarläge gratis.

"Vi kommer från en spelare-först mentalitet, vilket innebär att det inte finns någon slumpmässig loot och det finns inga lootboxar. Det är väldigt viktigt för oss att alla förstår exakt hur de låser upp innehåll i spelet och vi har olika sätt de kan göra det på", säger spelets Live Design Director, Ryan Paradis.

För även om själva flerspelarläget är gratis kommer det fortfarande finnas möjligheter att låsa upp kosmetiskt innehåll i det som kan användas för att skräddarsy utseendet på din karaktär. Inget av innehållet ska däremot ge spelare särskilda fördelar under matcher.

Att låsa upp kosmetiskt innehåll kan bland annat ske genom att spelaren köper att battle pass som tillåter dem att låsa upp saker genom att utföra olika uppgifter i spelet. Till skillnad från en del andra spel så kommer 343 Industries däremot göra så ett battle pass inte går ut efter ett tag. I framtida säsonger av spelet kommer spelare också ha möjlighet att köpa nya såväl som gamla battle pass och välja vilket av dem de vill göra framsteg i.

Innehåll i ett battle pass kan bara låsas upp genom spelande. Det kommer inte säljas separat någon annanstans.

För att välkomna nya spelare kommer Halo Infinite också ha en särskild akademi där de kan träna upp sig mot exempelvis botar.

Halo Infinite kommer släppas någon gång till jul till pc, Xbox One och Xbox Series X/S.

Läs också: Dice visar upp spelbarheten för Battlefield 2042