Senaste tiden har varit en väntan på huruvida svenske Rainbow Six Siege-stjärnan Fabian "Fabian" Hällsten skulle tacka för sig och meddela att han drar sig tillbaka från toppscenen.

Efter en tweet från honom i mars så var detta närmare en självklarhet snarare än ett hastigt taget beslut. Tweeten handlade om Fabians framtid och att när kontraktet med hans dåvarande lag, Vitality, tog slut skulle han troligtvis inte få ett nytt kontrakt och misstänkte själv att han skulle pensionera sig från den professionella scenen.

Vitality och Fabian kom överens om att kontraktet skulle rivas tidigare än tänkt, vilket innebar att han kunde presentera sin nya framtid redan nu i veckan. Tillsammans med tre andra stjärnor, samt en spelare som kommer in vid nästa övergångsfönster, startar han en organisation med namnet Delta Project.

Fabians nya lagkamrater blir "Ks", "Drvn" och "Jume" som samtliga är från Tyskland. Vid sin första turnering kommer de dessutom ha en inhoppare i form av den före detta världstoppspelaren "Pengu".