Läs även: Test av alkoholmätare


Ace X

Alkomätare

Här är en alkotestare som erbjuder en exakthet på 99,1 procent och som visar värdena grafiskt på en digital display. Det inbyggda minnet sparar upp till 100 mätningar bakåt i tiden och du kan även ställa in individuella larmgränser. Enheten levereras förkalibrerad och utlovar en avvikelse på max 0,05 promille.

Kostar 2 124 kronor hos Amazon Sverige


Dräger Alcotest 4000

Alkoholmätare

Vill du ha samma prylar som polisen ska du lägga upp ett par hundralappar till och slå till på en Dräger Alcotest 4000. Liksom lillebror 3820 är det en smidig och kompakt alkomätare som enkelt får plats i handväskan eller i fickan. Den uppfyller standarder för både privat (EN16280) och professionell (EN15964) användning.

Kostar 2 590 kronor hos NetonnetDignita AM 8000

Alkoholmätare

Dignita gör vad den ska och uppfyller kraven i Europastandard EN16280. Alkomätaren är enkel att använda och ger en snabb responstid och visar alkoholhalten i promille på en upplyst display. AM 8000 har ett utbytbart munstycke och en inbyggd kalibreringstimer som påminner när det är dags för kalibrering genom att en servicelampa tänds.

Kostar 1 290 kronor hos Netonnet


Alcosense Excel Alkomätare

Alkoholmätare

Rekommenderas av Motorförarnas helnykterhetsförbund som anser den vara såväl pålitlig som driftsäker. Mätaren levererar tillförlitliga mätresultat och kompenserar uppåt för att aldrig ge ett för lågt värde. Den har 40 förinställda värden för olika länder och regioner. Kalibrering rekommenderas en gång per år (enheten påminner efter 11 månader).

Kostar 1 699 kronor hos Kjell & CompanyDräger Alcotest 6000

Alkoholmätare

Dräger är en liten och lättanvänd alkomätare för personligt bruk. Den ger dig en snabb och tillförlitlig analys av alkoholhalten i din utandningsluft. Levereras färdigkalibrerad och redo för att användas.

Kostar 5 940 kronor hos Amazon Sverige


Ace AL5500

Alkoholmätare

AL5500 är utrustad med en halvledar-sensor som ska garantera exakta resultat. ACE AL5500 är kompakt och platt, vilket gör att du inte kan skylla på att den är för stor för att slinka ned i byxfickan eller handväskan.

Kostar 650 kronor hos Cdon