Möt ”Headpool”

Deadpool

Vi börjar dock med en figur som är rörlig i allra högsta grad. Åtminstone huvudpartiet, som också är kärnan i denna interaktiva replika av antihjälten Deadpools huvud. Den är utrustad med 600 olika fraser och dess inbyggda sensorer möjliggör även reaktioner på omgivningen. Häftigast av allt är dock att du kan programmera in olika beteenden och reaktioner via den tillhörande appen. Dessvärre hade Marvel inte råd, eller kanske lust, att betala Ryan Reynolds för att reprisera sin röst. Men den som finns där ska vara en nästintill perfekt imitation.

Kostar 1 399 kronor hos Heromic

Hisnande statyer

Cyberpunk

Cyberpunk 2077 var kanske inte det stora mästerverket vi förväntade oss. Men det bjöd ändå på ett riktigt bra äventyr med många intressanta och färgglada karaktärer. Och nu kan du pryda ditt vardagsrum (eller man/womancave) med den coolaste av dem alla – Johnny Silverhand, spelad av ingen annan än Keanu Reeves i spelet. Statyversionen av Silverhand är minst lika hård som i spelet (no pun intended), med gitarren i ena handen och en pistol i andra. Och om du mot ALL förmodan inte gillar Keanu finns det även statyer av V (båda versionerna) och Jackie.

Kostar 799 kronor hos SF Bokhandeln

Må kraften vara med Grogu

INTE "Baby Yoda"

Snart har du chansen att klicka hem din egen Grogu, också känd som The Child, från den populära Star Wars-serien The Mandalorian. Replikan är i 1:1-skala, alltså i exakt samma storlek som den animatronic som gav liv till den numera älskade krabaten. Och rent detaljmässigt har vi svårt att urskilja denna figur från den ”riktige” Grogu.

Kostar 4 599 kronor hos Heromic

För alla kaosagenter därute

Heath Ledgers Joker

Heath Ledgers mästerligt porträtterade version av Jokern finns nu förevigad i vinylform. Uppmärksamma läsare noterar säkert masken och väskan, två detaljer tagna direkt från öppningsscenen i The Dark Knight. Filmen blev också Ledgers sista, då han avled ett par månader efter att ha spelat in den. Så varför inte hedra hans minne med denna superdetaljerade skulptur?

Kostar 847 kronor hos Amazon Sverige

Äntra draken

Bruce Lee

Ännu en cool samlarfigur från en känd film. Denna gång rör det sig om Enter the Dragon, med fenomenala kampsportsexperten Bruce Lee i huvudrollen. Miniversionen av Bruce står på en Yin-yangplatta som i sin tur har en gyllene drake lindad runt sig. Det blir inte mer badass än så här!

Kostar 1 649 kronor hos Heromic

Låt Hedwig vaka över ditt hem

Hedwig Harry Potter

Det finns ingen som är så trofast som Harry Potters egen fjälluggla Hedwig. Samlarversionen är tillverkad av resin och dess handmålade detaljer gör den extremt realistisk. Av förklarliga skäl kan den dock inte leverera brev. En perfekt present för en ”muggle” som precis fyllt elva år.

Kostar 999 kronor hos Heromic

He’ll be back

Terminator

Om du någonsin velat ha en egen Terminator hemma, men oroat dig över utrymmet den kommer att ta, finns det nu ett värdigt alternativ. Denna replika är tillverkad av polyresin och föreställer kraniet av en stridsskadad T800, komplett med ett led-system som lyser upp ögonen och resterna av det smälta stålet. Ruskigt värre!

Kostar 5 398 kronor hos Spelbutiken

För Nintendofans

Kirby

Hur söt är inte denna staty av allas vår rosa fluffboll Kirby? Nintendos klassiske hjälte är känd för sina familjevänliga eskapader, men också från fightingspelet Super Smash Bros. Och nu har du chansen att lysa upp din vardag med en alldeles egen Kirby. För ärligt talat, hur kan man inte le av bara åsynen?

Kostar 3 298 kronor hos Spelbutiken