Webbläsaren Brave är ett integritetsinriktat alternativ till Chrome som har en hyfsat stor användarskara. Till skillnad från till exempel Tor Browser är den inte ute efter en fullständigt anonym vistelse på webben, utan satsar istället på att vara lika snabb och användbar som Chrome men med mindre övervakning och spårning.

I mars avslöjade utvecklarna av Brave att de har utvecklat en ny sökmotor som i likhet med Duckduckgo ska vara mer anonym än Google och Bing, och nu har den släppts som öppen beta rapporterar Tech Crunch.

Vem som helst kan testa sökmotorn antingen genom att gå till search.brave.com i valfri webbläsare eller aktivera den som standardsökmotor i webbläsaren Brave.

Brave Search lagrar varken din ip-adress eller något annat när du söker, och kan därmed inte anpassa några sökförslag utifrån sökhistorik eller liknande. Den blockerar även kakor och reklam så att webbplatser du hittar till via sökningar inte kan veta hur du kom dit.

Till skillnad från Duckduckgo som hämtar resultat från andra sökmotorer indexerar Brave webben på egen hand och förlitar sig inte på någon annan för resultaten.