Samsung har nu släppt sin nya smarta robotdammsugare Jet Bot 90 AI Plus.

Dammsugaren beskrivs som världens första utrustad med en 3D-aktiv stereosensor som med precision kan skanna ett område för att hitta svårupptäckta föremål och hinder så små som en centimeter. Detta förhindrar sedan dammsugaren från att fastna vid små hinder under städningen.

Jet Bot 90 AI Plus ska också vara världens första robotdammsugare med en Intel AI-lösning som gör att den kan känna igen olika apparater och möbler. Detta gör att den vet hur nära inpå den ska rengöra saker som barnleksaker eller känsliga föremål som vaser. Dammsugaren kan också känna igen avföring från husdjur, glas eller farliga kablar.

Dammsugaren har också en lidar-sensor för att optimera städningen som även fungerar i svagt upplysta rum och under möbler. En Intelligent Power Control-funktion kan identifiera olika typer av ytor och mängden damm som finns där för att automatiskt justera sugeffekten. Dess 5-lagersfiltreringssystem ska fånga 99,99 procent av mikrodamm och alla delar och filter är tvättbara. Dammsugarens Clean Station behöver tömmas en gång var tredje månad.

Samsung Jet Bot 90 AI Plus lanseras i Sverige och resten av Norden i mitten på juli. Än så länge finns inga uppgifter om svenskt pris.

Läs också: 16 testade robotar som gör städningen till en enkel match