Uppdaterad (2021-08-11):

Dags för prylfest

Det må fortfarande vara meteorologisk sommar, men vi vill ändå påstå att Samsung inleder prylhösten när företaget i eftermiddag håller i sitt emotsedda Unpacked-evenemang. Flera för jätten viktiga lanseringar väntas äga rum; bland annat nya Galaxy Watch-modeller som blir de första att köra Googles Wear OS-operativsystem och nya One UI-gränssnittet.

Det kan också bli tal om två nya vikbara telefoner, varför vi med självförtroende vågar sia om att eftermiddagens event blir ett av de maffigare Samsung hållit i på länge. Unpacked sänds live på Youtube och du kan följa sändningen via den inbäddade videon högst upp i artikeln.

Klockan 16:00 är det alltså dags, och vi på M3 kommer att rapportera om kvällens nyheter så fort vi vet mer.


Tidigare (2021-07-21):

Nyheterna redan läckta?

Enligt The Verge har Samsung nu officiellt bekräftat att de kommer att hålla ett live-streamat event den 11:e augusti. Räkna med att det kommer nya versioner av Galaxy Z Fold 3 och Galaxy Z Flip 3. Utöver nya telefoner kommer Samsung att lansera nya Galaxy-klockor, som för övrigt blir de första klockorna som använder Wear-plattformen.

Givetvis har det läckt bilder. En tweet, som numera är raderad, från Evan Blass, visade Galaxy Z Fold 3. Den största uppgraderingen kommer att vara kompatibilitet med Samsungs S Pen-penna, något som Samsung sagt att det kommer att ske.

Galaxy Z Fold 3
Foto: Evan BlassGalaxy Z Fold 3.

Tidigare har Samsung använt Tizen som operativsystem för sina klockor. Men nu kommer de alltså att släppa de första klockorna som använder Googles Wear, vilket kommer att båda gott då Google Wear har ett bättre utbud av appar.

Samsung Galaxy Unfold 2021 kommer du kunna strema här.

Galaxy Unpacked-nyheterna kan redan vara läckta

Evan Blass, Twitter-personligheten som flera gånger genom åren har avslöjat nya produkter från både Samsung och andra företag har delat en lång rad gifar (vissa är nu bortplockade) som visar produkter som påstås komma:

  • Två olika vikbara Galaxy-mobiler – sedan tidigare rykten känner vi till Z Fold 3, men han nämnet också Z Flip 3.
  • En ny Galaxy FE-telefon – vi har också skrivit om Galaxy S21 FE.
  • Två nya Galaxy Watch-modeller – den ena är den ryktade Galaxy Watch 4 Classic och den andra Galaxy Watch Active 4.
  • Nya Galaxy Buds – i tre färger, kan vara Galaxy Buds 2 som enligt rykten får aktiv brusreducering.

Samsung har tidigare bara sagt att Unpacked-eventet ska hållas ”senare i sommar”. Företaget har hållit event vid ungefär samma tid flera år i rad så det är inte ett oväntat datum.