Enligt en undersökning av Canalys över antal skeppade telefoner under andra kvartalet 2021, gick Xiaomi förbi Apple i antal skeppade telefoner, detta skriver sajten 9to5mac. I undersökningen framgår även att försäljningen av telefoner ökade med 12 procent till följd av att covid-vaccinationerna rullade ut globalt.

Samsung förblir på första plats, medan Xiaomi, med en tillväxt under det senaste kvartalet på hela 83 procent, knep andraplatsen. Samsung ökade 15 procent medan Apple bara ökade en procent.

I marknadsandelar står Samsung för 19 procent av den globala smarttelefonförsäljningen under andra kvartalet 2021, medan Xiaomi stod för 17 procent och Apple 14 procent. Oppo och Vivo har 10 procent marknadsandel vardera.

Enligt Canalys är en av de främsta orsakerna till Xiaomis tillväxt att deras försäljning ökade med 300 procent i Latinamerika, tillsammans med en tillväxt på 150 procent i Afrika. Detta är två gigantiska marknader där Xiaomi erbjuder produkter som många gånger kostar hälften så mycket som Samsungs eller Apples telefoner.