I samband med emoji-dagen meddelar Google nu att de gör justeringar till hela 992 av sina egna emojis. Enligt företaget har målet varit att göra emojisen mer universella, tillgängliga och autentiska.

Bland annat har emojin som bär munskydd istället för stängda ögon och ett trött utseende fått öppna ögon och ett piggt utseende. Detta enligt Google för att visa att munskydd blivit "ett universellt sätt att visa vänlighet mot andra".

Paj-emojin har också gjorts om för mer likna en universell paj, snarare än en amerikansk. Bikini-emojin ser nu ut som en bikini, istället för ett osynligt spöke som fyller ut en bikini. Flera emojis har också fått en tydligare design mer anpassad för sina lilla storlek. En del emojis ändrar nu också utseende beroende på om ett ljust- eller mörkt tema används.

De nya emojisen släpps i höst tillsammans med Android 12. De kommer också bli tillgängliga på äldre versioner av operativsystemet via vissa appar. Innan dess dyker emojisen upp i Gmail, Chrome OS, Google Chat och Youtube Live Chat redan i juli.