Framework ligger rätt i tiden nu när rätten till att reparera-rörelsen börjat att vinna land. Datorn som nu är lanserad använder sig av modulär teknik, vilket gör att delarna i datorn är lätta att byta ut. En annan fördel är att du kan konfigurera datorn helt efter dina behov. Det har funnits bärbara som har kunnat uppgraderas före den här, men de har ofta varit av modellen släpbara, Framework är en slimmad dator.

Digital Trends är en av de första som har fått testa datorn och de låter sig imponeras över såväl byggkvalitet som prestanda. De skriver bland annat att du själv kan välja vilka portar du vill att datorn ska ha. Det följer med flera olika moduler med portar, som du enkelt kan ta med dig och byta ut vid behov. Vidare skriver de att skärm, processor med mera är utbytbart.

Datorn är byggt för att ge enkel åtkomst till de interna komponenterna. Men där de flesta bärbara datorer bara ger dig tillkomst via undersidan av datorn ger Framework åtkomst direkt genom tangentbordet. Sajten Ifixit kallar datorn för "nästan perfekt".

Prismässigt ligger Framework i premium-segmentet. Men med tanke på att nästan alla interna komponenter är utbytbara betyder det att en föråldrad processor kan bytas ut istället för att behöva köpa en ny dator.

Framework säljs än så länge bara i USA och kostar 1000 dollar, men har planer på att expandera till flera marknader.