Facebook och Instagram (som ägs av Facebook) kommer nu begränsa i vilken grad som annonsörer har möjlighet att marknadsföra direkt till tonåringar, rapporterar Engadget.

Annonsörer kommer inte längre kunna använda "intressen" eller information från andra tjänster för att visa annonser till Facebook och Instagrams tonårsanvändare. Annonsörerna kommer fortfarande kunna använda mer bred information som ålder, kön och plats.

Instagram kommer också göra så att nya konton nu automatiskt är privata om användaren är under 16 år. Användare över 13 år kan fortfarande välja att göra sina konton offentliga om de vill.

Instagram säger att de också utvecklat ny teknik som gör det lättare att identifiera misstänkt beteende bland vuxna som kommunicerar med en tonårings konto.

Vuxnas konton som flaggas som misstänkta kommer nu också blockeras från att följa samtliga tonåringars konton och kommentera på deras inlägg. Dessa användare kommer inte heller se innehåll från tonåringar i rekommendationer som Reels eller Utforska.