I grannlandet Danmark har Bang & Olufsen lanserat Beoplay EQ, de första true wireless-hörlurarna med adaptiv brusreducering. Adaptiv brusreducering är en mer sofistikerad teknik som använder såväl mikrofoner som högtalare för att justera ljudet efter bullernivån omkring dig. Bang & Olufsen hävdar att Beoplay EQ gör just det och effektivt eliminerar omgivande ljud.

För att uppnå det har de utvecklat en adaptiv i kombination med passiv brusreducering. Beoplay EQ har en dedikerad dsp-processor och sex mikrofoner som automatiskt ställer in nivån av brusreducering beroende på omgivande ljud.

Hörlurarna använder sig av bluetooth 5.2 och har en räckvidd på ungefär tio meter. Stöd finns för både Apples lossless och Qualcomms Aptx Adaptive. Aptx Adaptive kan leverera trådlöst högupplöst ljud med upp till 24-bitars upplösning och samplingsfrekvens upp till 48kHz.

BeoPlay EQ

BeoPlay EQ kommer ihåg de sista åtta parade enheterna du har använt samt har ip54-certifiering. Hörlurarna har ett uppladdningsbart litiumjonbatteri på 85mAh. De har dessutom stöd för qi-laddning. Bang & Olufsen säger att du får cirka 7,5 timmar uppspelning utan brusreducering och 6,5 timmar med brusreducering.

BeoPlay EQ finns i två färger: svart antracit och sandfärgade. Priset är 4 119 kronor och de kommer att gå att beställa från och med den 19:e augusti.