Under måndagskvällen gick Google halvofficiellt ut med sina nya telefoner Pixel 6 och Pixel 6 Pro. Tekniskt sätt var det snarare en tjuvtitt än en lansering, detta skriver sajten The Verge. Det största fokuset fick Googles egna SoC, Tensor. Namnet kommer från Tensor-processorerna (Tensor Processor Units eller tpu) Google använder i sina datacenter.

Enligt The Verge är det fortfarande oklart vilka komponenter som är tillverkade av Google och vilka som är licenserade, men två saker kommer definitivt från Google: en mobil tpu för alla ai-operationer och ett nytt Titan M2-chip för säkerhet.

Google Pixel 6

Pixel 6 Pro kommer att ha en 6,7-tums qhd-skärm med 120 Hz uppdateringsfrekvens. Den har tre kameror på baksidan, där huvudkameran tar in 150 procent mer ljus än deras tidigare kameror.

Pixel 6 har en 6,4-tums fhd-skärm med en 90 Hz uppdateringsfrekvens.

Bägge telefonerna kommer att få nya Tensor-chippet och Titan M2 samt fingeravtrycksläsare i skärmen. Trots ett eget chip menar The Verge att det är välkommet men fortfarande inte alls i samma klass med Apples M1-chip, då Tensor är en blandning av Googles egna och andras komponenter.

Google Tensor
Google Tensor är delvis tillverkat av Google, men innehåller komponenter från andra tillverkare. Vilka är i skrivande stund okänt.

Pixel 6 beräknas att börja säljas i oktober. I skrivande stund finns ingen information om priset.