Google har nu presenterat sina nya mobiler Pixel 6 och Pixel 6 Pro.

Mobilerna kommer med en helt ny design med en utstående ribba för kameran och drivs av Googles första egna processor, Google Tensor Flow, som är särskilt designad med AI i åtanke. Enligt Google själva ska processorn kunna konkurrera med Qualcomms Snapdragon 888. Mobilerna blir också de första att få Android 12.

Google Pixel 6

Båda mobilernas huvudkameror på 50 megapixel har en ny 1/1,3 tums sensor som kan hantera 150 procent mer ljus än föregångaren. Mobilerna har också ett nytt vidvinkelobjektiv med större sensorer och Pixel 6 Pro har ett teleobjektiv med 4x optisk zoom och 20x digital Pixel Super Res Zoom. Kameran framtill kan nu också spela in video i 4k-upplösning. Det finns också ett AI-verktyg, Magic Eraser, som kan radera objekt i bakgrunden för en bild.

Utöver det har mobilerna även saker som fingeravtrycksläsare i skärmen, trådlös laddning och batteridelning samt stöd för 30W snabbladdning. Däremot medföljer ingen laddare i lådan.

Google Tensor

Pixel 6 Pro kommer utöver teleobjektivet med en selfiekamera med lite bättre upplösning, en något större skärm med något högre upplösning, mer minne (12 istället för 8 gigabyte), möjligheten för mer lagring (upp till 512 gigabyte) och ett större batteri (5003 mAh istället för 4614 mAh).

Mobilerna utlovar också bättre språkförståelse. Detta gör det bland annat möjligt att snabbt skriva, redigera och skicka meddelanden med Google Assistant i Meddelanden, Gmail, med mera. Det finns också AI-funktioner som kan hantera telenfonsupport åt dig och se till så du hamnar på rätt plats.

Slutligen låter Live Translate dig skriva med personer på andra språk varpå meddelanden översätts direkt. Det finns bland annat stöd för engelska, franska, tyska, italienska och japanska. Allt sköts direkt på mobilen utan att uppkoppling ens behövs. På så vis kan Pixel 6-moblien också användas som en personlig tolk.

Startpris ligger på 599 dollar för Pixel 6 och 899 dollar för Pixel 6 Pro. Detta motsvarar ungefär 5160 respektive 7745 kronor exklusive moms. Än så länge finns inga uppgifter på ifall mobilerna även kommer till Sverige.