Det blåser rejält hos Blizzard, företaget bakom flera populära speltitlar som World of Warcraft, Star Craft och Diablo. Igår meddelade vd:n J. Allen Brack att han avgår med omedelbar verkan, detta skriver The Verge.

Jesse Meschuk, företagets globala personalchef lämnade också in sin avskedsansökan igår, något som en talesman för företaget bekräftade för Bloomberg. Efter att beskedet om att Jesse Meschuk slutat på företaget raderade han sitt Twitter-konto. Bakgrunden till detta är en företagskultur där sexuella trakasserier varit regel snarare än undantag.

Blizzard
Personalchefens numera raderade Twitter-konto

Enligt en stämningsansökan från staten Kaliforniens har Blizzards personalavdelning möjliggjort trakasserierna som förekommit på företaget. Anställda vågade inte klaga då de som anklagats för sexuella trakasserier stod nära personalchefen.

En anställd på personalavdelningen finns dessutom med på en bild från den famösa ”Cosby-sviten”. I en rapport som publicerades av Axios sade nuvarande och tidigare Blizzard-anställda att företagets personalavdelning tagit den trakasserande personens sida istället för att gå till botten med problemen som existerat på Blizzard.