Det tog ett tag, men nu finns en uppföljare till den kinesiska tillverkarens tidigare modell Mi Mix 3. Uppföljaren kallas Mi Mix 4, och presenterades nyligen på företagets event i Kina.

En av de största nyheterna här är det som inte syns. Selfie-kameran har flyttat in bakom skärmen, och det utan ett hål i skärmen som många andra tillverkare hittills använt sig av för att bygga in frontkameran.

Xiaomi Mi Mix 4
Foto: Xiaomi

Kameran är helt inbyggd i skärmen och syns inte för ögat, den gömmer sig helt enkelt bland pixlarna. En speciell, flexibel amoled-skärm med ”mikrodiamantpixlar” används, som låter tillräckligt mycket ljus sippra igenom till kameran där under. Skärmen är 6,7 tum stor och 400 pixlar per tum tät, med en uppdateringsfrekvens på 120 Hz.

Här finns också senaste Snapdragon 888 Plus, en 108 megapixlar huvudkamera på baksidan med en 1/1,33 tum stor sensor, en baksida i keramik som ska minska vikten, samt ljud från Harman Kardon.

Imponerande är också laddningen. Batteriet är 4 500 mAh stort, och kan snabbladdas som snabbast med kabel på tio minuter upp till 80 procent. 100 procent tar 15 minuter.

Trådlös laddning på 50 watt stöds också. Då tar en full laddning 28 minuter, inte fy skam det heller.

Xiaomi nämner bara lansering i Kina, vilken sker den 16 augusti. Priset börjar på motsvarande runt 6 700 kronor, innan svenska skatter. En svensk lansering har vi ingen information om, men det kan nämnas att föregångaren säljs i Sverige.