Det finns en Fitbit för alla. Ungefär så verkar den numer Google-ägda tillverkaren av aktivitetsarmband- och klockor resonera. I alla fall om vi tittar på det svällande utbudet och de prisklasser som representeras. Och nu är det dags för ytterligare ett tillskott, när Fitbit kickar igång prylhösten med att lansera Charge 5.

Fitbit: Smarta klockor och armband – så väljer du rätt

Det nya aktivitetsarmbandet är företagets mest avancerade hittills och den stora färgskärmen är naturligtvis det som först drar ögonen till sig. Denna är en amoled-variant som också har stöd för det populära "alltid på"-läget. Fokus har också lagts på ljusstyrkan och Fitbit Charge 5 ska vara drygt dubbelt så ljusstark som sin föregångare. Enheten är tio procent tunnare än sin föregångare, trots fler sensorer.

Charge 5 har exempelvis utrustats med en EDA-sensor som vi tidigare sett i företagets klockor. Denna mäter av stressnivåer genom att känna av mikroskopiska förändringar i svettkörtlarna på användarens fingertoppar. En EKG-mätare finns också ombord, som ska hjälpa till att hitta oregelbundenheter i hjärtrytmen.

Fitbit satsar också vidare på sin Premium-funktion som tillhandahåller ett gäng extra finesser för användaren. Det är alltså ett betalabonnemang, men som ingår i ett halvår när du köper Charge 5. Här finns bland annat guider och fler träningsprogram (runt 500 olika), men framför allt den nya satsningen Dagsform. Denna kombinerar ett antal olika variabler – som hjärtslagsvariation, sömn och återhämtningstid – för att varje dag informera användaren om dennes dagsform och hur hårt (eller lätt) denne bör överväga att träna.

Precis som sin föregångare har Charge 5 inbyggd gps. Batteritiden ska ligga på upp till sju dagar, men gissningsvis påverkar just användandet av platstjänster och skärmens ljusstyrka denna väldigt mycket. Priset landar nu på 1 799 kronor och Fitbits nya träningsarmband kan förbeställas hos Fitbit med start idag.