Bluesound Pulse Flex 2i

Bluesound Pulse

Bluesound gör högkvalitativa grejer. De är utvecklade av NAD, som tillverkat bra grejer i årtionden. Det är den minsta trådlösa högtalare i deras multiroom-system. Trots sin ringa storlek levererar den fin ljudkvalitet för alla öron. På ovansidan finns utöver play/paus/volym fem fysiska knappar som du kan använda som för favoriter. Varje knapp ger dig direkt tillgång till en spellista, en internetradiostation, ett album eller vad det nu kan vara.

Med den tillhörande appen kan du spela upp musik i 24-bit, Tidal, Spotify Connect, Deezer för att nämna några. Köper du två Pulse Flex kan du göra ett stereopar av dem.

Bluesound kan också integreras flera stereoförstärkare och surround-receivrar från NAD.

Kostar 3 798 kronor hos Hifi Klubben

Bluesound Node N130

Bluesound Node

Inte en högtalare, men något att koppla dina högtalare till. Node är Bluesound-systemets trådlösa musikstreamer som även fungerar som trådlös förförstärkare tillsammans med din egen stereo- eller hemmabioanläggning.

Den stöder högupplöst stereoljud upp till 24 bit/192 kHz. Om dina Focus-låtar i wma-format fungerar är vi väldigt tveksamma till. En 32-bitars D/A-omvandlare samt hdmi/eARC-ingång ger dig möjlighet att koppla in tv-ljudet. Finns i svart eller vitt och kopplas upp till wifi. Liksom Pulse har du tillgång till musiktjänster via appen. Givetvis kan den här också integreras i NAD-förstärkare.

Kostar 5 998 kronor hos Hifi Klubben

Sony SRS-RA5000

Sony SRS RA5000

Om du tycker att dubbla högtalarelement är larvigt då kan vi presentera dig för Sony SRS-RA5000. Här får du sju stycken element som pumpar ut musiken.

Sonys trådlösa högtalare har tre uppåtriktade högtalare, tre sidohögtalare och en subwoofer. Anslut via wifi, bluetooth, Spotify Connect eller genom inbyggd Chromecast. Med Google Home eller Amazon Alexa kan du enkelt lägga till högtalaren i en högtalargrupp. Har även en funktion som automatiskt kalibrerar ljudet efter rummet den är placerad i.

Kostar 5 238 kronor hos Amazon Sverige

Beosound Balance

Beosound Balance

Förutom mystiska tv-serier exporterar danskarna lyxigt ljud i form av märket Bang & Olufsen. Balance är en trådlös högtalare i dansk (vad annars?) design med bra ljud. Foten i högtalaren är tillverkad av trä, fronten i vävd textil medan topplattan är av aluminium med bakgrundsbelysta touchknappar. Ljudet ska inte vara sämre det heller.

Lyssna via Chromecast, Spotify Connect, bluetooth eller Airplay 2. Balance går att till en äkta stereokonfiguration. Balance är bestyckad med sju högtalarelement med varsin egen dedikerad förstärkare. Du betalar inte bara för snygg design, utan även för bra ljud. Balance har även aktiv rumskorrektion som optimerar ljudet utifrån högtalarens placering.

Läs hela testet av Beosound Balance här

Från 18 499 kronor på Prisjakt

Bowers & Wilkins Wedge Formation

Bowers Wilkins Wedge

Cool design, tänker du. Men det inte för intet B&W högtalare har gott renommé bland musikälskare. Lyssna på musik från streamingtjänster eller bluetooth med en bred och dynamisk ljudbild. Det formpressade kabinettet är tillverkat av trä.

De dedikerade elementen för diskant och mellanregister bygger på lösningar från B&W:s 800-serie. En inbyggd 6-tums subbas och 2 x 120 watt kommer att glädja dig, men kanske inte dina grannar. Men det går inte att tillfredsställa alla.

Wedge går att kombinera med andra Formation-enheter till ett multiroom-system. Inbyggt mesh-nätverk ser till att musiken inte pausar precis när David Gilmour ska dra igång solot i Comfortably Numb.

Kostar 10 998 kronor hos Hifi Klubben

Beosound Emerge

Beosound Emerge

Bara för att du är långhårig och kommer från Byske betyder det inte att du bara gillar Volvo 740 och folköl. Du gillar även Bang & Olufsen Beosound Emerge, en trådlös högtalare som med sin ultratunna design inte tar mer plats än en bok i hyllan. Trots det får du ett fylligt ljud med bra spridning. Perfekt om du vill en kompakt lösning, samtidigt som ljud, användarvänlighet och design står högt på din lista.

Streama via Chromecast, AirPlay 2, Spotify Connect, internetradio eller bluetooth. Du kan också koppla ihop Emerge med andra högtalare som stödjer Chromecast eller AirPlay 2 eller parkoppla två stycken Emerge för stereoljud. På insidan finns tre högtalarelement som drivs av varsin dedikerade förstärkare.

Kostar 7 799 kronor hos Hifi Klubben