Testad produkt: Jackery Explorer 1000Wh
Pris: Från 14 499 kronor via Prisjakt

Det finns i stort sett oändligt med exempel då stabil tillgång till ström vore önskvärt. I fritidshuset som inte är anslutet till det fasta elnätet, på tältsemestern eller varför inte under en heldag på den där avlägsna stranden.

Betyg 5 av 5

Omdöme

Jackery Explorer 1000Wh är en i sammanhanget smidig lösning med ett brett användningsområde som dessutom ligger bra till prismässigt. Konstruktionen känns gedigen och erbjuder flertalet olika anslutningar. Att den dessutom går att ladda med solpaneler är ett plus. 

Positivt

  • Snygg och användarvänlig konstruktion
  • Gott om anslutningsmöjligheter
  • Stabil spänning (ac) trots hög belastning

Negativt

  • Saknar ip-klassning
  • Tar lång tid att ladda
Jackery Explorer 1000

Det är så vi främst har låtit Jackery arbeta den här sommaren. I egenskap som en tillförlitlig bärbar kraftstation som tillsammans med en fet eldriven kylväska har hållit både öl och tonfiskmackor kylda, samtidigt som vi under hela dagen på stranden även kunnat ladda mobiltelefoner, högtalare och bärbara datorer. Den har även varit behjälplig vid ett altanbygge och då underhållit batteridrivna verktyg med kräm dagarna i ända.

Jackery Explorer 1000

Relativt "portabel"

För även om Jackery Explorer 1000 är en kraftfull powerstation har den ett smidigt format, en relativt låg vikt (10 kilo) och tack vare det integrerade bärhandtaget går den faktiskt att bära med sig, åtminstone kortare sträckor och förutsatt att du inte har filmjölk i armarna.

Kvalitetskänslan är riktigt hög och sett enbart till design är Jackery Explorer utan tvekan den snyggaste modell vi testat hittills. Den drivs av ett litiumbatteri på 1000Wh 46,4 Ah och erbjuder totalt sju utgångar: Två ac-uttag (1000W), dubbla usb-c portar, två usb-a portar (Quick Charge 3.0) och ett 12V biluttag. Laddning av enheten sker antingen via ett vanligt vägguttag eller med hjälp av bilens 12V uttag ( 0–80% på cirka 7 respektive 14 timmar).

Jackery Explorer 1000

Tack vare så kallad pass-through-teknik kan du ladda batteriet samtidigt som det används för att ladda dina övriga enheter. Vill du vara extra snäll mot miljön, eller helt enkelt saknar tillgång till ett vägguttag, ska det dessutom att med hjälp av solpaneler (ingår ej) ladda upp kraftstationen när du inte har tillgång till ett vägguttag. Med två 100W solpaneler laddas batteriet 0–80 procent på cirka 8 timmar, med en panel ungefär 17 timmar. Vid testtillfället hade vi dessvärre inte tillgång till några solpaneler men vi hoppas kunna testa dessa framledes.

Stabil spänning

Vi testade att mäta stabiliteten i de två ac-utgångarna när vi pressade dem till max. Det är inte alltid en sådan här powerstation lyckas bibehålla spänningen då du kopplar in en apparat som kräver hög effekt. När vi kopplade in en 900W vinkelslip till ena kontakten visade den andra fortfarande stabilt 230V på mätaren.

Samma sak när vi dessutom kopplade in en 600W arbetslampa på den andra kontakten parallellt. Lite oroväckande var dock att mätaren visade en liten spänningsspik precis när vi slog på apparaterna. Vanligtvis brukar det vara tvärtom, att du får ett spänningsbortfall och en strömspik. Men innan vi dömer den här maskinen för det behöver vi mäta upp den igen med en bättre mätare med True RMA-stöd.

Jackery Explorer 1000
Integrerad ficklampa

Enhetens samtliga anslutningar är placerade på fronten med en tydlig indelning av de olika sektionerna ac, dc samt input och en centralt placerad lcd-display visar återstående batteriprocent samt in- och utgångseffekt i realtid. På ena sidan finns även en ficklampa, smart!

Specifikationer

M3 rekommenderar

Modell: Explorer 1000Wh
Tillverkare: Jackery
Testad: Juli 2021
Kapacitet:1002Wh (21.6V, 46.4Ah)
Vikt: 10 kg
Mått: 333 x 233 x 283 mm
Utgångar: 2 st. USB typ C (12 V, 10A), 2 st. USB typ A (5V, 2,4A), 2 st. 230V (1000 W), 1 x 12V biluttag (163 W max)
Ingångar: AC 230V, Solpanelskontakt, biluttag (12V)
Laddtid: 7 timmar (ac), 14 timmar (12V biladapter)
Pris: Från 14 499 kronor via Prisjakt

Betyg: 5 av 5