Testad produkt: 1MORE ComfoBuds Pro
Pris: Från 499 kronor hos Amazon Sverige

Våra tidigare tester av hörlurar från 1More har bjudit på blandat resultat. Vi var positivt överraskade av budgetlurarna 1More Pistonbuds, men blev besvikna på de dyrare hörlurarna 1More True Wireless ANC.

Denna gång testar vi 1More Comfobuds Pro som prismässigt ligger mellan de två tidigare testade lurarna och blir återigen positivt överraskade.

Betyg 4 av 5

Omdöme

1More Comfobuds Pro överraskar positivt. Framförallt är det den utmärkta brusreduceringen och batteritiden som imponerar. Ljud och komfort är helt okej med tanke på prislappen och vi gillar den tillhörande appen som bland annat gör det möjligt att programmera touchkontrollerna.

Positivt

  • Mycket bra brusreducering
  • Bra batteritid
  • Bra app

Negativt

  • Få medföljande ”pluppar”
  • Svag bas

Bra vikt och godkänd passform

1More Comfobuds Pro är som så många andra true wireless-hörlurar utformade med ett litet utskjutande skaft som touchkontrollerna sitter på. Dessa touchkontroller får godkänt, även om det mer än en gång hände att de misstolkade våra dubbelklick som trippelklick och vice versa.

Trots att de är relativt stora väger de bara 5,5 gram styck (att jämföra med 1More True Wireless ANC som vägde hela 9,5 gram styck). Även den ovala laddosan har en bra vikt på 40 gram.

Hörlurarnas låga vikt är extra imponerande med tanke på att de är försedda med brusreducering (mer om den senare).

Passformen är som bekant väldigt individuell, men på undertecknad sitter 1More Comfobuds Pro helt okej i öronen. Det är inte de bekvämaste eller bäst sittande hörlurar jag testat, men långt ifrån de sämsta. Tyvärr medföljer bara ”pluppar” i tre olika storlekar. Några fler varianter hade varit önskvärt för att maximera komforten och passformen.

Precis som för övriga hörlurar från 1More är laddningsindikatorerna något otydliga. Indikatorn på dosan har bara en diod och visar bara om laddning pågår. Hur mycket batterikraft som återstår visas alltså inte.

Nyttig app

För att få fram denna info behöver du gå in i den tillhörande appen, en app som för ovanlighetens skull är riktigt bra och användbar.

Förutom att just kunna se hur mycket batterikraft dosan och hörlurana har, går det bland annat att välja vilket läge du vill lyssna i (med eller utan brusreducering) samt att välja funktioner för touchkontrollerna. Exempelvis kan du ställa in att dubbelklickande ska sänka/höja volymen eller starta/stoppa uppspelningen.

1More Comfobuds Pro
Trots storleken väger 1More Comfobuds Pro bara 5,5 gram styck (och laddosan 40 gram).

I appen finns även funktionen ”Soothing sounds” som spelar upp vilsamma ljud av regn som faller, vågor som kluckar mot stranden och så vidare. Trevligt som insomningsljud, men kanske inte den allra mest nyttiga funktionen i en app för ett par hörlurar.

Utmärkt brusreducering

Vad som däremot är både användbart och väl fungerande är brusreduceringen. Här imponerar 1More Comfobuds Pro verkligen! Det finns två olika lägen för brusreduceringen – ”Strong” och ”Mild”. Skillnaden mellan dem är i ärlighetens namn minimal, men det spelar mindre roll då båda fungerar alldeles utmärkt! För att vara ett par så små (och billiga) hörlurar är det verkligen förvånansvärt bra brusreducering.

Det finns även ett ”Pass-through”-läge (för att släppa igenom ljud om du exempelvis är ute i trafiken) och ett wnr-läge (Wind Noise Resistant). Wnr fungerar också riktigt bra, men tyvärr går det inte att kombinera med brusreduceringen. Det är antingen eller som gäller. Och självklart går det också att stänga av alla dessa lägen och köra hörlurarna ”normalt”.

Tyvärr når inte ljudet riktigt upp i samma klass som brusreduceringen. Det är inte på något sätt dåligt, men höjer sig inte heller över mängden. Framförallt är det basen som inte riktigt ger det tryck man skulle önska. Ett litet plus dock för att volymen är riktigt hög och bra.

Samma sak gäller för telefonsamtal. Ljudkvaliteten är okej, men inte mer. Helt enkelt vad du kan förvänta dig av ett par true wireless-hörlurar i den här prisklassen.

Batteritiden slutligen är riktigt bra. Med en fulladdad dosa går det att få ut upp till 28 timmars lyssnande (20 timmar med brusreduceringen påslagen), med upp till åtta timmars lyssnande per laddning av hörlurarna (sex timmar med brusreducering).

Specifikationer

Produkt: 1More Comfobuds Pro
Testad: Augusti 2021
Tillverkare/kontakt: 1More, usa.1more.com
Anslutningar: Bluetooth 5.0
Systemkrav: IOS eller Android
Tillhörande app: Ja
Aktiv brusreducering: Ja
Handsfree-funktion: Ja
Stöd för röststyrning: Ja (Siri och Google assistant)
IP-certifiering: IPX4
Färger: Svart och vit
Vikt (två hörlurar): 11 gram
Vikt laddningsdosa utan hörlurar: 40 gram
Storlek laddosa: 8,0 x 3,8 x 3,0 centimeter
Batteritid bara musik totalt: 28 timmar
Batteritid bara musik per laddning: 8 timmar
Räckvidd: Upp till 10 meter
Pris: Från 499 kronor på Amazon Sverige

Betyg: 4 av 5