Få personer och ännu färre lag har haft chansen att kunna plocka hem segern från de europeiska slutspelen LEC Spring och LEC Summer. Som namnen antyder spelas de under sina respektive årstider och vi närmar oss nu den avgörande helgen för vilket lag som kommer kunna knipa åt sig trofén. Det är framför allt två lag, Fnatic och G2, som har delat på titeln i vår region.

Under våren blev det dock första gången sedan 2014 som inget av dessa lag vann. Det gjorde i stället Mad Lions, som redan lyckats tagit sig till final även i detta slutspel. Där ställs de mot vinnarna från den kommande semifinalen mellan Rogue och Fnatic som startar imorgon, lördag, klockan 17:00 svensk tid. I Rogue spelar "Larssen" som är den enda svenska spelaren kvar i turneringen.

Ett möte som blev möjligt efter att Fnatic vann sin förra match mot rivalerna G2 och därmed puttade ner dem, samt den svenske stjärnan "Rekkles", från att ta sig vidare till världsmästerskapet senare i höst, efter en jämn match som slutade 3-2. Mad Lions har alltså redan säkrat sin plats till världsmästerskapets slutspel medan Rogue och G2 tävlar om vilka som behöver kvala in och vilka som får den andra säkra platsen till slutspelet. Upplagt för dramatik i helgen, med andra ord.

Följ helgens matcher på LEC.s Twitchkanal
Semifinal: lördag 28/8 17:00
Final: söndag 29/8 17:00