Signify fortsätter bygga ut sitt smarta belysningssystem Philips Hue och har idag lanserat flera nyheter.

På hårdvarusidan hittar vi en ny E14-variant av ljuskällan White Filament, och en uppdaterad E27-modell med stöd variabel temperatur från varmt orange till dagsljus. Standard-ljuskällorna som bara kallas Philips Hue finns nu också i varianter med 1 100 och 1 600 lumen.

Nya taklampor och badrumslampor tillkommer också, bland annat en panellampa som smälter in i taket och badrumsbelysning med variabel temperatur.

Men den mest intressanta nyheten är ett samarbete med svenska musiktjänsten Spotify. Genom att logga in på Spotify i Philips Hue-appen börjar den senare samla in metadata om vad du lyssnar på och du kan sedan låta appen anpassa ljusstyrka och färger utifrån takt, genre och ”stämning” på musiken.

Funktionen finns tillgänglig från idag i den nya version 4 av Hue-appen, som även får stöd för fyra dynamiska scener som varierar ljusstyrka och -färg i förprogrammerade mönster.

Signify avslutar med att utlova en uppdatering av Philips Hue Play HDMI Sync Box som du ansluter mellan spelkonsoler och tv:n för att synka Hue-ljuskällor med innehållet i spel. Uppdateringen, som ska släppas senare i höst, ska lägga till stöd för 120 hertz uppdateringsfrekvens med 1080p och 1440p (men tyvärr inte 4k).