För nästan två år sedan hade vi ett test av de bästa trådlösa hörlurarna under 1000 kronor, ett test som vanns av Jays x-Five. Nu har uppföljarna och ersättarna till dessa hörlurar lanserats – Jays x-Seven Wireless, och vi har testat dem.

Betyg 4 av 5

Omdöme

Nyheterna är visserligen ganska få, men de gör trots allt ett par riktigt bra hörlurar ännu bättre. Vi hade dock gärna sett lite fler färger att välja bland och saknar såväl en app som brusreducering.

Positivt

  • Bra ljud
  • Vikbara
  • Bra batteritid
  • Sitter bekvämt på huvudet

Negativt

  • Saknar brusreducering
  • Ingen app

Lätta och färgglada

En av nyheterna visar sig direkt när vi öppnar kartongen. Jays x-Five fanns bara i svart, men nu möts våra ögon av ett par härligt banangula hörlurar. Något regnbågsutbud av färger att välja bland finns dock tyvärr inte. Förutom i gult finns Jays x-Seven Wireless bara i färgerna grönt och svart.

Det är synd, för när man nu tar steget bort från svart hade det varit kul med lite fler färger att välja bland.

Bortsett från färgen är, på gott och ont, det mesta sig likt från tidigare. Hörlurarna är med sina 150 gram väldigt lätta och tack vare att de är både vikbara och plattbara är de extremt smidiga att ha med när man är ute på vift.

De sitter skönt på huvudet och har en mjuk och behaglig stoppning både ovanpå huvudet och på öronen. Att ha dem på flera timmar i sträck utan att det känns obekvämt är inga problem.

Precis som tidigare går det att använda dem både helt trådlöst eller med en ljudkabel (en sådan medföljer också i paketet), vilket är smidigt om batteriet skulle ta slut. Nu är i och för sig risken att få slut på batteri ännu mindre än tidigare, då batteritiden har ökat från 20 timmar till 24 timmar. Det går också lite snabbare att ladda upp hörlurarna då de nu laddas via usb-c.

Ytterligare en synlig förändring är att knapparna har blivit en liten aning större. Några nya funktioner har dock inte tillkommit.

Jays x-Seven Wireless
Jan banan...

Mycket bra ljud

Ljudmässigt är det ingen förändring från tidigare, vilket i sig inte är något problem då Jays x-Five låg i topp bland de hörlurar vi hade med i vårt jämförande test. Även Jays x-Seven Wireless låter mycket bra. Basen är stark och tydlig och ljudet är krispigt och klart både för mellanregister och diskant. Även vid hög volym är ljudkvaliteten utmärkt och fri från skrällande eller missljud.

Också vid telefonsamtal låter det bra, utan störningar eller hackande.

Kort sagt, Jays har tagit ett par bra hörlurar och gjort dem ytterligare ett snäpp bättre och de små anmärkningar vi hade tidigare (små och otydliga knappar, svart som enda färg) är nu åtgärdade.

Samtidigt går det inte att komma ifrån känslan att det har hänt lite för lite sedan sist. Ändringarna som är gjorda är små och marginella och avsaknaden av både app och brusreducering gör att Jays x-Seven känns på gränsen till förlegade. Å andra sidan, varför ändra på ett vinnande lag? För i slutändan är Jays x-Seven ett par riktigt bra hörlurar till ett bra pris.

Specifikationer

Produkt: Jays x-Seven Wireless
Testad: September 2021
Tillverkare/kontakt: Jays, jaysheadphones.se
Anslutningar: Bluetooth 5.0
Systemkrav: IOS eller Android
Tillhörande app: Nej
Aktiv brusreducering: Nej
Handsfree-funktion: Ja
Stöd för röststyrning: Ja (Siri och Google assistant)
Färger: Svart, gul och grön
Vikt: 150 gram
Batteritid: Upp till 24 timmar
Vikbara: Ja
Plattbara: Ja
Anslutning via ljudkabel: Ja (kabel medföljer)
Cirkapris: 800 kronor

Betyg: 4 av 5