Idag, onsdag 8 september, hyllar Google musikproducenten, låtskrivaren och artisten Tim "Avicii" Bergling med en specialframtagen "doodle" på vad som skulle varit hans 32-årsdag.

En "doodle" är en ändring av Googles logotyp på startsidan som är till för att uppmärksamma händelser, prestationer och människor som lämnat ett stort avtryck på världen.

Avicii-doodlen, som är skapad av Alyssa Winans, är också utformad som en video som skildrar delar av Tim Berglings liv som artist. Doodeln har tagits fram i samarbete med Tim Berglings pappa Klas Bergling och Universal Music.

— Doodlen är fantastisk. Både jag och min familj känner oss hedrade och Tim hade varit väldigt stolt och älskat den. Den är en vänlig och varm berättelse om en ung man som uppfyller sin dröm om att bli DJ, som samtidigt säger oss att livets gång inte alltid är enkel trots berömmelse och framgång, säger Klas Bergling i ett pressmeddelande. 

På Googles blogg går det även att läsa en intervju med Klas Bergling om Tim och stiftelsen Tim Bergling Foundation som arbetar förebyggande mot psykisk ohälsa och självmord bland barn och unga.