Styr allt med ögonen

Tobii Eye Tracker

Vad som tidigare enbart lät som en framtidsvision är numera verklighet. Eye Tracker 5 från svenska Tobii är precis vad det låter som, nämligen en pryl som låter dig styra spel med blotta ögat. Styr förarens blick i realtid istället för att använda styrspaken, markera fienden med bara blicken eller dela med dig av dina ögonrörelser när du streamar spel.

Kostar 2 289 kronor hos Dustin Home

Allt i ett-kontroll för tv-boxen

Ipazzport

Smarta tv-boxar som Shield TV och liknande har många fördelar mot att sitta framför datorn, men en av dessa är dessvärre inte själva inmatningen. Ett problem är att du lär behöva ett visst antal lediga usb-portar för tangentbord, mus och gamepad. Eller så skaffar du denna hybridkontroll, som utöver styrkors och små tangenter även är utrustad med en touchpad för navigering.

Kostar 125 kronor hos Amazon.se

Alla har rätt att spela

Adaptive Controller

Regelrätta handkontroller, eller mus och tangentbord med för den delen, passar inte alla. Då talar vi särskilt om personer som av olika anledningar är rörelsehindrade, och därmed inte kan använda inmatningsmetoderna helt optimalt. Lyckligtvis finns det bot för det, genom Xbox Adaptive Controller. Den kan närmast beskrivas som en hybrid mellan tangentbord och handkontroll, och fungerar dessutom som en hubb för andra inmatningar. Xbox- och pc-användare kan då ansluta allt från knappar, pedaler och joysticks till headsets och enhandskontroller.

Kostar 899 kronor hos Microsoft Store

När ergonomin är viktigast av allt

Mousetrapper

Jobbar du framför datorn dagarna in i ända? Då har du kanske tampats med diverse problem relaterade till musens placering? Oavsett så är ett ergonomiskt alternativ alltid att föredra, som exempelvis detta “mousetrapper”-tangentbord med inbyggd musplatta. Gör ditt vardagliga arbete mer bekvämt, eller styr din dator direkt från soffan via bluetooth.

Kostar 3 363 kronor hos Proshop

Splittrat tangentbord

Splittrat tangentbord

Nej, det är inte ett trasigt tangentbord, utan bara ett så kallat splittrat tangentbord med cool belysning. Få större kontroll över ergonomin, eller sätt ihop den för de tillfällen du saknar den “vanliga” layouten. Som extra bonus kan du programmera om belysningen som du själv önskar.

Kostar 2 836 kronor hos Amazon.se

Hybridtangentbord för seriösa spelare

Razer Tartarus

Trött på de regelrätta tangentborden och vill testa något nytt? Razers Tartarus Pro kan vara svaret på frågan ingen ställt, nämligen huruvida vi verkligen behöver 32 programmerbara knappar för våra gamingbehov. Oavsett svaret kan vi inte bortse från att den åtminstone verkar ha hämtat inspiration från sedvanliga spelkontroller, genom att erbjuda en analog spak för styrningen. Kanske något för dig som är i transition mellan spelkonsol och pc-spelande?

Kostar 1 367 kronor hos Proshop

Monsterhybriden

Azeron

Om du tyckte att föregående tangentbord var udda, så kommer nu något som kanske är ännu mer udda. Denna kloliknande, och något monstruösa, hybrid besitter ett antal inställningsbara funktioner och knappar. Dessa kan anpassas helt efter din egen hand och dina fingrar, och är dessutom utrustad med en kudde som gör spelandet mer bekvämt. En viss inlärningskurva ingår också på köpet.

Kostar 150 euro (ungefär 1 630 kronro) hos Azeron.eu

Ge nytt liv till en gammal klassiker

Wiimote

Kommer du ihåg Nintendo Wii? Den klassiska spelkonsolen blev en av de mest sålda, just på grund av dess enkla viftkontroller och förmånliga pris. Chansen är rätt stor att du, eller någon i din närhet, har ett par “Wiimotes” i någon garderob eller förråd. Vad många inte vet är att dessa använder sig av bluetooth för att kommunicera med Wii-enheten. Därför kan de också att paras ihop med din pc för olika ändamål. Kanske för att bläddra mellan sidor i en Powerpoint-presentation?

Kostar 290 kronor hos Cdon