Testad produkt: JBL Live Pro+ TWS
Pris: Cirka 790 kronor hos Amazon Sverige

JBL Live Pro+ TWS är ett par nätta (de väger bara fem fram styck) och smidiga true wireless-hörlurar som levereras i en behändig liten laddosa. Som så många andra true wireless-hörlurar är de utformade med ett litet utskjutande skaft som touchkontrollerna sitter på. Dessa touchkontroller får godkänt, även om det (återigen, som för så många andra true wireless-hörlurar) är alltför lätt att komma åt dem av misstag när du bara hade tänkt justera hörluren i örat.

Betyg 4 av 5

Omdöme

JBL Live Pro+ TWS är ljudmässigt en besvikelse direkt ur förpackningen, men efter lite finjusterande i den utmärkta appen låter de lysande. Överlag imponerar de stort med bra ljud, bekväm passform, lång batteritid och välfungerande brusreducering. Tveksam ljudkvalitet vid telefonsamtal och inget stöd för Siri drar dock ned betyget.

Positivt

  • Mycket bra ljud
  • Bra brusreducering
  • Utmärkt app
  • Lätta och bekväma

Negativt

  • Måste finjusteras för bra ljud
  • BIngen röststyrning via Siri
  • Tveksam ljudkvalitet vid telefonsamtal
Vad som däremot inte får godkänt är ljudkvaliteten direkt ur förpackningen. Den är platt, murrig och har ett på tok för otydligt mellanregister. Men som tur är finns det sätt att åtgärda denna.

Utmärkt app

M3 rekommenderar

Till JBL Live Pro+ TWS finns nämligen en alldeles utmärkt app, som bland mycket annat innehåller en eq (equalizer). Och med hjälp av denna går det att förbättra ljudkvaliteten åtskilligt. Visserligen är de förinställda lägena (Jazz, Vocal och Bass) inte mycket att ha, men du kan snabbt och smidigt ställa in och skapa dina egna lägen för snabbåtkomst.

Och efter denna finjustering låter JBL Live Pro+ TWS precis så bra som önskat, med ett krispigt ljud och (relativt) tung bas.

Appen är mycket bra och du kan med hjälp av den bland annat ställa in vilken typ av brusreducering du vill ha, välja om bra ljud eller bra uppkopplingskvalitet ska prioriteras samt ställa in vad olika rörelser på touchkontrollerna ska ha för effekt.
Här kan du också välja röstassistent, Google Assistant eller Amazon Alexa. Tyvärr finns inget stöd för Siri.

Ytterligare en smart funktion i den innehållsrika appen är ”Find my Buds”, som låter dig spela upp ett högt ljud i hörlurarna för att lättare kunna hitta dem.

JBL Live Pro+ TWS
Det medföljer sammanlagt fem olika par "pluppar".

Bekväma i öronen

Hörlurana väger som sagt bara fem gram styck och det medföljer hela fem par pluppar i olika storlek och utformning. Denna kombo gör att JBL Live Pro+ TWS är mycket bekväma och sitter bra på plats i öronen, även under längre användning.

Och länge går det att använda JBL Live Pro+ TWS. Batteritiden utan brusreducering är upp till 28 timmar och med brusreducering upp till 24 timmar. Per laddning är batteritiden sex respektive sju timmar.

Brusreduceringen fungerar utmärkt, även dom det är otydligt vad skillnaderna är mellan de förinställda lägena ”Everyday mode”, ”Travel mode” och ”Active mode”.

Däremot är ljudet vid telefonsamtal en besvikelse. Eller rättare sagt, ljudet för den du talar med. Ljudstyrkan går nämligen upp och ned på ett irriterande sätt

Överlag är dock JBL Live Pro+ TWS ett par prisvärda hörlurar, där framför allt bekvämligheten och den utmärkta appen imponerar.

Specifikationer

Produkt: JBL Live Pro+ TWS
Testad: September 2021
Tillverkare/kontakt: JBL, jbl.se
Anslutningar: Bluetooth 5.0
Systemkrav: IOS eller Android
Tillhörande app: Ja
Aktiv brusreducering: Ja
Handsfree-funktion: Ja
Stöd för röststyrning: Ja (Amazon Alexa och Google assistant)
IP-certifiering: IPX4
Färger: Svart, vit, rosa och beige
Vikt (två hörlurar): 10 gram
Vikt laddningsdosa utan hörlurar: 49,5 gram
Storlek laddosa: 5,2 x 4,6 x 2,5 centimeter
Batteritid bara musik totalt: 28 timmar
Batteritid med brusreducering totalt: 24 timmar
Batteritid bara musik per laddning: 7 timmar
Batteritid med brusreducering per laddning: 6 timmar
Räckvidd: Upp till 10 meter
Pris: Cirka 790 kronor hos Amazon Sverige

Betyg: 4 av 5