För lite mer än tre år sedan släpptes Sonos Beam – en liten och nätt soundbar som trots sin ringa storlek stoltserade med ett imponerande ljud. Nu är det dags för en uppdatering. Generation två av Sonos soundbar ska framför allt erbjuda avsevärt bättre ljud, med mer djup och klarhet. Röststyrning med Google Assistent och Amazon Alexa är precis som förut ombord.

En annan betydande uppdatering är att Beam nu får stöd för Dolby Atmos-tekniken som ger ett mastigare rumsligt ljud. Enligt Sonos vd, Patrick Spence, är Beam en riktig storsäljare och man är mycket nöjda med att kunna erbjuda ett ännu bättre ljud i ett fortfarande väldigt smidigt format. Mer precist ligger måtten på 651 x 100 x 69 millimeter vilket är nästan exakt samma som första Beam.

Vidare har nya Beam stöd för nyare HDMI eARC samt ett par nya ljudformat som Amazon Musics egna Ultra HD-ljud för "lossless"-uppspelning i 24 bit / 48 kHz, och Dolby Atmos Music som även kommer att erbjudas på fortfarande nya Arc-soundbaren. Planen är även att stödja DTS Digital Surround framöver.

Sonos Beam börjar säljas den 5 oktober till priset 5 349 kronor. Mer information hittar du på tillverkarens hemsida.