Världens mest beskådade e-sportturnering närmar sig sin tionde upplaga. Och världsmästerskapen i Legue of Legends, oftast benämnt som "worlds", har fått göra drastiska förändringar på kort varsel. Den 24 augusti kom nämligen beskedet att ett byte av värdland var ett måste. Detta på grund av restriktioner som gjorde att Kina inte längre kunde vara värd.

Två veckor senare, 9 september, kom beskedet om den nya placeringen i Reykjavik, Island. Eventet kommer att hållas på samma arena som var värd för årets upplaga av ‘’Mid-Season Invitational’’, men i den nyrenoverade ‘’hall A’’ istället för ‘’hall B’’.

Restriktionerna medför även andra problem för turneringen och ett av dessa är att lag från regionen VCS, Vietnam, inte kan delta i eventet. Det gör att det europeiska regionens tredjeseedade lag, Rogue med turneringens enda svenska spelare "Larssen", får ta deras placering och hamnar direkt i gruppspelet, istället för kvalet som de egentligen skulle ha spelat i. Därmed är man ett steg närmare slutspelsstegen.

Turneringens viktigaste datum är:
Kval: 5 – 9 oktober
Gruppspel: 10 – 18 oktober
Slutspel: 22 – 31 oktober
Final: 6 november.