Mer om streaming:


Bänka dig i soffan och sträck dig efter fjärrkontrollen. Här har du de 10 mest populära serierna och filmerna från Disney Plus. Mycket är för barn, men det finns en hel del guldkorn för dig i tvåsiffrig ålder.

Tv-serierna

Mandalorian

Inte helt otippat toppar The Mandalorian listan. Star Wars-spinoffen om den intergalaktiska prisjägaren och den löjligt söta baby Yoda blev en global succé.

Se The Mandalorian på Disney Plus

Mandalorian Disney Plus

Violetta

Tv-serien Violetta handlar om tonåringen med samma namn (spelad av den argentinska skådespelerskan Martina Stoessel) som återvänder till Buenos Aires med sin pappa efter att ha bott i Europa i flera år. Serien följer hennes framgångar och motgångar medan hon växer upp. Lite otippat att en argentinsk såpopera är så populär i Sverige!

Se Violetta på Disney Plus


Soy Luna

Vi gillar tydligen argentinsk såpa. På topplistan hittar vi Soy Luna som också handlar om en ung tjej som av anledningar också flyttar till Buenos Aires. Vi kan inte annat än utgå från att Buenos Aires är en rolig stad!

Se Soy Luna på Disney Plus

Jessie

Till skillnad från Violetta och Soy Luna, är Jessie, en liten småstadsstadflicka från Texas som flyttar till – tada! – New York istället för Buenos Aires, där hon tar anställning som barnflicka åt en rik familjs fyra barn.

Se Jessie på Disney Plus

Loki Disney Plus

Loki

Vi kan förstå att alla läsarna över 13 år började misströsta, men kom ihåg att Disney Plus även är en tjänst för barn. Med det sagt kan vi glatt meddela att Marvels Loki placerat sig på topp 10-listan. Och om ni inte har sett den kan vi varmt rekommendera att ni gör det.

Se Loki på Disney Plus


The Simpsons

Homer och hans familj behöver knappast någon närmare presentation. The Simpsons är den tv-serie som har gått längst av alla serier. Hela 706 avsnitt. Bänka dig i soffan och skratta åt alla gånger Homer gör sig illa.


Se The Simpsons på Disney Plus

Grey’s Anatomy

Grey's Anatomy är en flerfaldigt Emmynominerad tv-serie som utspelar sig på sjukhuset Seattle Grace Hospital. Även den här är en långkörare; det första avsnittet hade premiär mars 2005. Namnet är en ordlek på den berömda anatomiboken Gray's Anatomy.

Se Grey’s Anatomy på Disney Plus

The Clone Wars

Den animerade filmen The Clone Wars tar oss med på ett äventyr med Anakin Skywalker och Ahsoka Tano, som är mitt i ett farligt uppdrag för att rädda den kidnappade sonen till brottslingen Jabba the Hutt.

Se The Clone Wars på Disney Plus

Wandavision

En tv-serie som utspelar sig Marvel Cinematic Universe (MCU), tre veckor efter filmen Avengers: Endgame utspelade sig. Wanda Maximoff och Vision lever ett idylliskt förortsliv i staden Westview och försöker dölja sina krafter. När märkliga saker börjar ske i staden inser paret att saker inte är som de verkar.

Se Wandavision på Disney Plus

Ducktales

Något säger oss att gäng 30-åringars nostalgitripp bidragit till att Ducktales tagit sig upp på listan. Häng med när Ankeborgs mest kände triljonär Joakim von Anka och hans systerdottersöner Knatte, Fnatte och Tjatte ger sig ut på allehanda äventyr.

Se Ducktales på Disney Plus

Filmerna

Rava

Den animerade filmen ”Raya och den sista draken” tar med dig till fantasivärlden Kumandra, där människor och drakar en gång levde tillsammans. När ondskan gick till attack offrade drakarna sig själva för att rädda mänskligheten. Nu, 500 år senare, har samma onda kraft återvänt. Det är upp till Raya att leta reda på den legendariska sista draken för att återställa det skadade riket och dess splittrade folk.

Se Rava och den sista draken på Disney Plus

Själen

Pixar går från självklarhet till självklarhet. I Själen möter vi Joe Gardner, en musiklärare på mellanstadiet som får sitt livs chans att spela på den bästa jazzklubben i stan. Ett litet felsteg tar honom från New Yorks gator till Det Stora Före – en plats där själar får sina personligheter, egenheter och intressen innan de skickas till jorden. Joe slår följe med den brådmogna själen 22, som aldrig förstått tjusningen med upplevelsen att bli människa. Har allt du kan förvänta dig av en Pixar-rulle.

Se Själen på Disney Plus

Själen Disney Plus


Ensam hemma

En klassisk julfilm som fungerar året runt. 8-åringen Kevin McCallister har av misstag blivit kvarlämnad när familjen hastigt reser bort över julen. Han blir som titeln försiktigt antyder ensam hemma. När han får besök av inbrottstjuvar måste han skydda sitt hem. Dråpliga situationer utlovas.

Se Ensam hemma på Disney Plus

Luca

Disney och Pixars originalfilm Luca är en berättelse om en ung pojke som upplever en sommar i en vacker sjöstad på den italienska riverian. Luca delar äventyren med sin nya kompis Alberto, men en hemlighet hotar allt det roliga: under vattenytan är de sjöodjur från en annan värld.

Se Luca på Disney Plus

Cruella

Emma Stone har huvudrollen i Cruella, en live action-film om ursprunget för en av filmhistoriens mest ökända skurkar: Cruella de Vil. Filmen utspelar sig mitt under 1970-talets punkrevolution i London och följer den unga svindlaren Estella, en smart och kreativ tjej som är fast besluten att bli en framgångsrik designer.

Se Cruella på Disney Plus

Avengers Endgame

Sista delen av Infinity-sagan där Avengers ställs emot Thanos i ett århundradets showdown. Efter att Thanos utplånat halva världens befolkning kämpar de återstående hjältarna för att återställa ordning och harmoni i universum och föra tillbaka sina nära och kära.

Se Avengers End Game på Disney Plus

Avengers Endgame Disney Plus

Avatar

Avatar för oss till den fantastiska världen Pandora, där en man beger sig ut på en fantastisk resa fylld av kärlek och äventyr och i slutändan slåss för att rädda den plats han numera kallar sitt hem. James Cameron, den oscarsbelönade regissören bakom Titanic, ger oss en uppslukande biografupplevelse där revolutionär teknik möter engagerande karaktärer i en tidlös, känslomässig berättelse. Världens mest inkomstbringande film.

Se Avatar på Disney Plus

Mulan

Ett live-actionäventyr av den animerade filmen Mulan, där en orädd ung kvinna riskerar allt och blir en av Kinas största krigare genom tiderna. En resa som förvandlar henne till aktad krigare och ger henne nationens respekt. Om du inte gillar den föreslår vi att du istället tittar på den animerade versionen med engelsk ljud. Eddie Murphy som ger rösten åt draken Mu_Shu är fenomenal.

Se Mulan på Disney Plus

Black Widow

Natasha Romanoff, mer känd som Black Widow, gör upp med sitt förflutna i den här actionspäckade filmen. När Natasha jagas av en ostoppbar kraft som vill förgöra henne måste hon hantera sin bakgrund som spion – och alla krossade relationer hon lämnade bakom sig.

Se Black Widow på Disney Plus