Testad produkt: Prokord PSH-C300
Pris: Kostar 599 kronor hos Dustin

Prokord PSH-C300 liknar utseendemässigt både Deltaco SH-DB01 och Ring Video Doorbell. Med andra ord är det en ganska stor och klumpig dörrkamera. Likheterna med Deltaco SH-DB01 ska för övrigt visa sig vara fler än utseendet.

Betyg 2 av 5

Omdöme

Prokord PSH-C300 påminner mycket om Deltaco SH-DB01, men de skillnader som finns är till Prokords nackdel. Med lite sämre bildkvalitet, högre pris, högre abonnemangskostnad och sämre app än Deltaco SH-DB01 intar Prokord PSH-C300 sistaplatsen bland de dörrklockor vi har testat.

Positivt

  • Billig.
  • Chime ingår i paketet.
  • Lokal lagring på micro sd-kort.

Negativt

  • Dålig bildkvalitet.
  • Funktionsfattig.
  • Begränsad app.
  • Abonnemang krävs för molnlagring.
Exempelvis följer det med en så kallad ”chime” även i paketet för Prokord PSH-C300, en chime som också bara behöver pluggas in direkt i ett eluttag för att automatiskt koppla ihop dig med dörrklockan.

Installationen av Prokord PSH-C300 är också smidig, i alla fall så länge du inte vill använda befintliga ledningar från en tidigare dörrklocka utan nöjer dig med att köra helt trådlöst.

Svengelsk app

Likheterna med Deltaco SH-DB01 fortsätter när vi drar igång appen för Prokord PSH-C300. Gränssnittet är i princip identiskt med det i Deltaco-appen och funktionerna (och avsaknaden av funktioner) är desamma. Det går med andra ord att ställa in känsligheten för upptäckt rörelse, men det går varken att ställa in några rörelsezoner eller att identifiera olika typer av rörelse. Det finns heller inga funktioner för att spara på batteriet, skicka färdiga snabbsvar eller liknande.

Det enda som går att göra är även här i princip att se (och prata med) den som ringer på dörren eller titta på videoklipp som spelats in vid upptäckt rörelse.

Appen för Prokord PSH-C300 är dock lite sämre, då den bjuder på en märklig svengelska. Det mesta i appen är på svenska, men här och var dyker det upp engelska fraser.

Som för de flesta andra dörrkamerorna som vi har testat krävs ett betalabonnemang för att kunna lagra dessa videoklipp i molnet. Priset här är dock högre än för Deltacos abonnemang. 14 dagars videohistorik för händelser kostar 52 kronor (5,99 dollar) per månad och 30 dagars videohistorik för händelser kostar hela 174 kronor (19,99 dollar).

Prokord PSH-C300 har dock, precis som Deltaco SH-DB01, fördelen att ha en micro sd-kortplats, vilket gör att du kan spara videoklipp lokalt om du vill.

Prokord PSH-C300
Bildkvaliteten i dagsljus...
Prokord PSH-C300
...lampljus...
Prokord PSH-C300
...och mörker

Dålig bildkvalitet

Prokord PSH-C300 har en upplösning på 1 280 x 720 bildpunkter och en betraktningsvinkel på 130 grader, vilket placerar den i botten bland de kameror vi testat den senaste tiden, tillsammans med Deltacos modell.

Bildkvaliteten visar sig dock vara ännu sämre än hos Deltaco SH-DB01. Kvaliteten i dagsljus och lampljus är inte bra, men allra sämst är bildkvaliteten i mörker, som är direkt underkänd. Detta gör att Prokord PSH-C300 hamnar sist bland de kameror vi har testat.

Prokord PSH-C300 har också bitvis problem med uppkopplingen, på samma sätt som Deltaco-kameran.

Likheterna mellan Prokord PSH-C300 och Deltaco SH-DB01 är alltså många, men de skillnader som finns (priset, abonnemangskostnaden, bildkvaliteten och appen) är alla till Prokord PSH-C300:s nackdel. Det gör att jumboplatsen är oundviklig.

Specifikationer

Produkt: Prokord PSH-C300
Testad: September 2021
Tillverkare/kontakt: Dustin, dustinhome.se
Anslutningar: 2,4 GHz wifi
Systemkrav: Smartphone med IOS eller Android
Upplösning: 1 280 x 720 bildpunkter
Bildvinkel: 130 grader diagonalt
Ljud: Mikrofon och högtalare
Rörelsesensor: Ja
Rörelsezoner: Nej
Lagring: Molnlagring (abonnemang krävs) och micro sd-kort
Abonnemangskostnad: Från 52 kronor per månad
Mått: 6,5 x 2,6 x 12,8 centimeter
Färger: Silver
Övrigt: Stöd för Amazon Alexa och Google Assistant
Pris: Kostar 599 kronor hos Dustin

Betyg: 2 av 5