Populära meddelandeappen Telegram har släppt en större uppdatering med en rad nyheter. Uppdateringen är tillgänglig på Android, IOS och andra plattformar, skriver GSM Arena.

Teman är något som funnits länge hos konkurrenten Whatsapp och kommer nu även till Telegram. Du kan välja mellan åtta inbyggda teman och inställningen gäller alla deltagare inte bara du själv. Att ändra tema kan alltså vara en del av kommunikationen.

En annan nyhet är interaktiva emoji. Ett antal emoji har fått animationer, och när någon har skickat en av dessa kan deltagare i chatten trycka på den så visas en animation som är synlig för alla som har chatten öppen just då.

När du är med i en grupp kan du numera se vilka andra medlemmar som har läst ett av dina meddelanden, precis som i privata chatter. Den här informationen lagras i en vecka och raderas sedan.

Till slut har Telegram lagt till möjligheten för gruppadministratörer att spela in liveströmmad video, så att medlemmar kan se videon i efterhand om de missade liveströmmen.