Senaste uppdateringen: 

Uppgifter: Samsung siktar på Unpacked-event i februari

Samsungs lansering av Galaxy S22 kan vara mindre än en månad bort. Detta enligt uppgifter till sydkoreanska Digital Daily, via Engadget, som rapporterar att Samsung kommer hålla ett Unpacked-event den 8 februari.

Förväntningen är att Samsung kommer visa upp Galaxy S22, Galaxy S22 Plus och Galaxy S22 Ultra under eventet.

Förhandsbeställningarna av Galaxy S22 sägs sedan dra igång dagen efter, 9 februari, varpå mobilerna kommer börja skickas ut 24 februari.

Samsung själva har inte bekräftat några av uppgifterna.

Uppdatering 21 december 2022

"Mycket bättre kamera"

Enligt den vanligen pålitliga läckan Ice Universe så kommer det kommande flaggskeppet Samsung Galaxy S22 Ultra att ha en 108 megapixelsensor som bland annat kommer att kunna ta bättre makrofoton med hjälp av AI.

Detta ska resultera i bättre detaljer, färger och ljus. Enligt Ice Universe har han själv aldrig sett en 108 megapixel-kamera med så mycket detaljer. Han påstår också att han sett bildjämförelser men att det är inget som han kan dela.

Även kamernas nattbilder sägs vara betydligt bättre tack vare nya antiskakfunktioner, bättre fokus och ljusintag.


Tidigare:

Uppgifter: Bilder läckta på Galaxy S22 – kan få penna från Note-serien

Nu har de första bilderna läckt på vad som påstås vara nästa generation Galaxy S-telefoner, närmare bestämt S22. Det är Onleaks som har delat bilder med bland annat 91 mobiles och Digit. Bilderna visar telefoner som inte verkar bjuda på några större överraskningar.

Designmässigt kan S22 samt S22 Plus (möjligen kallad S22 Pro) få lite plattare baksidor och ett annat kameraarrangemang, men inte så många fler nyheter än så.

Större nyheter kan det bli för S22 Ultra, som denna gång verkligen kan bli en ”mini-Note”. Enligt bilderna kan modellen få mindre rundade kanter och ett utrymme för att förvara en S-Pen, som vi annars bäst känner till från just Note-serien.

Samsung Galaxy S22 Ultra
Foto: Onleaks/Digit

Ännu finns inga uppgifter vad gäller lansering för S22-serien. S21 släpptes i januari 2021, så möjligen kan det ge en indikation om när vi kan vänta oss nästa uppdatering av Samsungs viktiga modellserie.