SF Anytime har ett stort utbud av filmer, varav många finns med på listan över 100 filmer du måste se innan du viker in årorna. Och bara för att en film är gammal behöver den inte vara dålig.

Men innan vi ber dig öppna ditt sinne är det dags för ett hett tips. SF Anytime har appar till såväl IOS som Android, och Apple TV. Innan du kastar dig över telefonen eller fjärrkontrollen bör du veta detta: Hyr du eller köper en film genom någon av Apples appar kostar de 30 procent mer. Så vad göra?

  1. Börja med att ladda ned appen till din Apple TV eller IOS-enhet. Om du inte har ett konto skapar du ett nu.
  2. Stäng appen och öppna din telefon eller dators browser och surfa till sfanytime.com. Logga in med ditt konto och hyr filmen.
  3. Öppna nu appen på din IOS-enhet eller Apple TV och din film kommer att synas under ”Mina Filmer”. Starta filmen och njut av underhållningen samt att du sparat 30 procent.

Mer om streaming:


Casablanca

Casablanca

Casablanca utspelar sig 1942, mitt under andra världskriget. Rick (Humphrey Bogart) är en cynisk caféägare i staden Casablanca, belägen i Franska Marocko och som nu styrs av den med Tyskland allierade Vichyregimen i Frankrike. Ilsa (Ingrid Bergman), en kvinna som Rick var förälskad i och som lämnade honom i Paris, dyker upp tillsammans med ledaren för motståndsrörelsen. Filmen belönades med tre Oscar – för bästa film, bästa regi och bästa manus. Och tro oss, den förtjänar varenda en. Slutet kan vara det mest bitterljuva (och bästa) slutet i en film någonsin.

Genre: Drama
IMDB-betyg: 8,5

Se den här på SF Anytime

Die Hard

Die Hard

Det är jultider i Los Angeles och i en skyskrapa har ett storföretag julfest. Men festen avbryts av terrorister som vill utpressa sig till en enorm summa pengar. Mot polisen har de förberett sig, men mot jullediga polismannen John McClane, vars fru är en i gisslan, har de än inga vapen. En av Bruce Willis bästa filmer och en actionfilm som fortfarande håller jämna steg med nya filmer.

Genre: Action
IMDB-Betyg: 8,2

Se den här på SF Anytime

Borta med Vinden

Borta med vinden

Borta med vinden, som firade 75-års jubileum 2014, är en berättelse om krig och kärlek i den amerikanska södern, Atlanta, Georgia, under inbördeskriget. Många män faller för den unga, bortskämda och vackra Scarlett O’Hara (spelad av Vivien Leigh) men själv är hon förälskad i Ashley Wilkes (Leslie Howard) som i sin tur är förlovad med kusinen Melanie Hamilton (Olivia de Havilland). Samma dag som inbördeskriget bryter ut träffar hon Rhett Butler (Clark Gable). Personkemin mellan Scarlet O’Hara och Rhett Butler slår det gnistor om och filmen har en av filmhistoriens mest kända repliker.

Genre: Drama
IMDB-Betyg: 8,1

Se den här på SF Anytime

Hajen

Hajen

En flicka hittas uppspolad på land, död och delvis uppäten. Den nye polischefen på sommarön Amity får klart för sig att det rör sig om en hajattack och han fattar beslutet att stänga stranden. Men han möter motstånd och tvingas till slut öppna stranden för allmänheten igen. Fantastiskt bra film och Robert Shaws gestalting av den stentuffa fiskaren Quint, är helt suverän.

Genre: Thriller, äventyr
IMDB-Betyg: 8
Se Hajen här på SF Anytime

Clockwork Orange

Clockwork Orange

Stanley Kubrick i högform. Huliganen Alex har kul på sitt eget speciella sätt, han misshandlar andra för nöjes skull. Alex resa från omoralisk värsting till hjärntvättad modellmedborgare och tillbaka igen är en framtidsvision baserad på Anthony Burgess roman. En film som fortfarande fascinerar, chockerar och trollbinder oss.

Genre: Brott, drama, sci-fi
IMDB-Betyg: 8,3

Se A Clockwork Orange här på SF Anytime

Gökboet

Gökboet

Brottslingen Randle P McMurphy (Jack Nicholson) föredrar att hamna på ett mentalsjukhus istället för att sitta i fängelse och spelar därför psykiskt sjuk. Hans svårigheter att lyda order smittar snabbt av sig på de andra patienterna. McMurphy tänker inte acceptera att människor drogas och sedan hasar runt i sina morgonrockar när det pågår ett basebollsslutspel utanför murarna. McMurphys kamp mot syster Ratched är ett rafflande lågintensivt drama i sig. Gökboet vann Oscar 1975.

Genre: Drama
IMDB-Betyg: 8,7

Se Gökboet här på SF Anytime

Alien

Alien

När besättningen på rymdskeppet Nostromo är på väg hem till jorden fångar de upp en nödsignal från en närliggande planet. När de landat finner de ett gigantiskt skepp med en mystisk last av ägg… En klaustrofobisk rymdskräckis med ett ikoniskt monster, som fortfarande kan skrämma slag på de flesta.

Genre: Skräck, science-fiction
IMDB-Betyg: 8,4

Se Alien här på SF Anytime

The Producers

Det våras för Hitler

Det våras för Hitler är bland det mest smaklöst, hysteriskt roliga, som någonsin har filmats. Den till och med totalförbjöds i Tyskland. Handlingen kretsar kring en misslyckad Broadway-producent och en revisor, som får en genial idé när de befinner sig på ruinens brant. De planerar att sätta upp den sämsta Broadwayshowen någonsin för att få föreställningen nedlagd dagen efter premiären. Detta för att själva behålla alla vinstandelar som de lurat av en massa gamla damer. För att säkerställa ett fiasko sätter de upp en musikal om ingen mindre än Adolf Hitler. Mel Brooks vann en Oscar med den här filmen.

Genre: Humor
IMDB-Betyg: 7,6

Se Det våras för Hitler här på SF Anytime

Singin' in the rain

Singin’ In the Rain

En filmmusikal som utspelar sig 1927 när ljudfilmen slår igenom. Don är en stumfilmsstjärna i Hollywood som mest spelar romantiska roller. På väg till en fest i Beverly Hills får han skjuts av Kathy, som inte imponeras av honom. På festen träffas de på nytt och Kathy visar sig vara dansös i kvällens show. Hon försvinner dock spårlöst från festen, men Don kan inte glömma bort henne. Singin' in the rain måste vara alla musikalers musikal. Förutom halsbrytande dansnummer är den också riktigt rolig.

Genre: Musical, komedi
IMDB-Betyg: 8,3

Se Singin’ In the Rain här på SF Anytime

Saving Private Ryan

Saving Private Ryan

D-dagen, den 6 juni 1944. Under de allierades invasion av Normandie dödas två amerikanska bröder. En tredje broder har precis blivit tillfångatagen av japanerna. USA:s arméchef ger order om att den fjärde brodern måste hittas och skickas hem till sin mor. En grupp om åtta soldater får det svåra uppdraget att rädda menige Ryan. Steven Spielbergs mäktiga krigsfilm vann fem Oscar.

Genre: Krig, drama
IMDB-Betyg: 8,6

Se Saving Private Ryan här på SF Anytime