Uppdatering (2021-10-04):

Vid månadsskiftet krypterades TV6 i det digitala marknätet och nu står det också klart att kanalen riskerar att försvinna från många kabelnät inom kort.

Enligt ett meddelande som Tele2 skickat ut till fastighetsägare runt om i landet är tanken att TV6 ska plockas bort från grundutbudet den 31 oktober.

Som plåster på såret kommer TV10 tillbaka, detta efter en tids frånvaro.

Bakgrunden till beslutet är att NENT bestämt sig för att ändra inriktning på TV6, något som du kan läsa mer om här nedanför.

TIdigare:

Om du tittar på tv via en vanlig tv-antenn har du kanske upptäckt att TV6 är krypterad i marknätet från och med den 1 oktober.

Anledningen till att TV6 krypteras är att Nordic Entertainment Group (NENT) har bestämt sig för att ändra inriktning på kanalen och satsa på mer direktsänd sport. Under de närmaste månaderna erbjuds bland annat fotboll från UEFA Europa League och UEFA Europa Conference League, handbolls-VM för damer, junior-VM i ishockey och längdskidåkning.

Vill du se fortsätta se på TV6 i marknätet behöver du betala för ett abonnemang hos Boxer. En alternativ lösning är att skaffa en strömningstjänst, till exempel Comhem Play eller Telenor Stream, och titta på datorn, pekplattan eller mobilen.

Förändringen innebär att det nu endast är SVT:s kanaler och TV4 som kan ses okrypterat i marknätet. I vissa områden erbjuds även TV Finland.