Universal Studios Japan meddelar nu att de inlett ett samarbete med The Pokémon Company. De två företagen kommer nu jobba med vad som beskrivs som "banbrytande innovativ teknologi" för att ta fram attraktioner som ska låta nöjesparksgäster dyka in i Pokémons värld.

Vad detta innebär mer exakt är oklart men det första projektet kommer att dyka upp någon gång under 2022.

"Vi är ärade att ha ett långtgående samarbete med The Pokémon Company medan vi utvecklar banbrytande Pokémon-underhållning vid Universal Studios Japan för både Pokémon-fans och våra gäster. De globalt populära Pokémon-karaktärerna kombinerat med Universals innovativa tänkande för att skapa autentisk och unik nöjesparksunderhållning kommer ge nöje till hela familjen", säger Universal Studios Japan-chefen J.L. Bonnier i ett pressmeddelande.

"I 25 år har Pokémon kurerat en samling med trendsättande innovationer samtidigt som det blivit ett av de mest älskade underhållningsvarumärkena i världen genom tv-spel, animation, mer mera, säger The Pokémon Companys chef Tsunekazu Ishihara i samma pressmeddelande och fortsätter.

"Denna strategiska allians med Universal Studios Japan reflekterar vårt fortsatta engagemang med att fortsätta leverera Pokémons glädje på nya sätt under de kommande åren."

Läs också: Universal Studios Japan får Donkey Kong-värld