Nintendo har publicerat frågor och svar med Ko Shiota och Totu Yamashita, två av företagets högst uppsatta hårdvaruchefer, inför lanseringen av Switch med oled-skärm.

Cheferna pratar bland annat om hur Nintendo har fortsatt att göra förbättringar i hårdvaran i Switch sedan lanseringen 2017. Strömförbrukningen har till exempel minskat från tolv till sju watt i ett genomsnittligt spel, vilket har förlängt batteritiden rejält. Som exempel nämns hur Breath of the Wild som ursprungligen hade runt tre timmars speltid på en fulladdning men numera klarar 5,5 timmar.

En annan fråga gäller spökinmatningarna från Joy-Con-kontrollens joysticks som allt sedan Switch släpptes har varit ett omskrivet problem.

Här svarar cheferna att Nintendo har jobbat med att utveckla materialen som används för att förbättra uthållighet och funktion. Förbättringar har införlivats i handkontrollerna allt eftersom så att en Joy-Con köpt i år är bättre än en köpt för ett par år sedan.

Men de säger också att precis som bildäck slits kommer slitage i handkontroller alltid vara ett faktum. När Nintendo reparerar en handkontroll idag används den senaste versionen av komponenterna, precis som i alla nya Joy-Con som säljs idag.